• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #538231  autor: [email protected]
 01 mar 2012, 17:52
MAM NOKIE 500 ...MIAŁAM 50 ZŁ NA KONCIE ZJADLO MI NIE WCHODZIŁAM W NIC...JESTEM W SIECI ORANGE.MAM WYLĄCZONĄ LOKAZLIZACJE DO ZDJĘĆ..
NIEMAM JUZ NIC NA KONCIE CO CHWILA PRZYCHODZĄ WIADMOSCI {BRAK ŚRODKÓW NA KONCIE}ŁĄCZĄC Z INTERNETEM PYTA JAK POLACZYC...MAM DARMOWE PORTALE SPOŁECZNOSCIOWE NAWET W NICH MI POBIERA KASE.CZY KTOŚ MA TEN SAM PROBLEM??
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 21:27 przez [email protected], łącznie zmieniany 1 raz.

#538290  autor: orson_dzi
 01 mar 2012, 21:28
[email protected] pisze: DARMOWE PORTALE SPOŁECZNOSCIOWE NAWET W NICH MI POBIERA KASE
I wg mnie prawidłowo. Portale społecznościowe w tle pożerają spore ilości danych i stąd brak środków.

Bez capslocka.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#538295  autor: Niezgodna7
 01 mar 2012, 21:47
Zapraszam do uaktywnienia pakietu netu, np. za 10zł. 100MB powinno wystarczyć.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#538323  autor: Xy
 02 mar 2012, 00:49
Darmowy dostęp do Facebooka czy NK czyli zapewne odpalenie widżetu czy coś, a za pozostałe czynności jak przeglądanie zdjęć czy dodawanie komentarzy pobiera jakieś dane i co za tym idzie środki z konta. Najlepiej zrób jak pisze Calm; wykup najtańszy pakiet na neta. Jeśli wykorzystasz te 100 MB to później nic nie płacisz, jedynie zmniejsza się szybkość transferu danych. No, przynajmniej tak jest w T-Mobile, bez kantowania na tej płaszczyźnie. Jednak dopytaj się jak to jest w Orange. Bo już Plus umie sobie naliczyć dodatkowe opłaty za korzystanie z Internetu w telefonie mimo, że w pakiecie pozostało trochę megabajtów (dziewczyna płaciła za dane wykorzystane do YouTube).

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

opd

#538328  autor: [email protected]
 02 mar 2012, 07:01
Xy pisze:Darmowy dostęp do Facebooka czy NK czyli zapewne odpalenie widżetu czy coś, a za pozostałe czynności jak przeglądanie zdjęć czy dodawanie komentarzy pobiera jakieś dane i co za tym idzie środki z konta. Najlepiej zrób jak pisze Calm; wykup najtańszy pakiet na neta. Jeśli wykorzystasz te 100 MB to później nic nie płacisz, jedynie zmniejsza się szybkość transferu danych. No, przynajmniej tak jest w T-Mobile, bez kantowania na tej płaszczyźnie. Jednak dopytaj się jak to jest w Orange. Bo już Plus umie sobie naliczyć dodatkowe opłaty za korzystanie z Internetu w telefonie mimo, że w pakiecie pozostało trochę megabajtów (dziewczyna płaciła za dane wykorzystane do YouTube).

jutro powinni wlaczyc abonament...ale to jest dziwne bo nawet nie robiac nic przychodza smsy brak srodkow na koncie...a co dopiero jak wlacza mi 79 zł.... pakiet mam tez ale pewnie zostaanie szybko wykorzystany...najwyzej zgłosze sie do orange..ale pewnie oni sami nic z tym nie zrobia...dziekuje za pomoc

#538332  autor: Ramirez
 02 mar 2012, 08:01
Xy pisze:Darmowy dostęp do Facebooka czy NK czyli zapewne odpalenie widżetu czy coś, a za pozostałe czynności jak przeglądanie zdjęć czy dodawanie komentarzy pobiera jakieś dane i co za tym idzie środki z konta. Najlepiej zrób jak pisze Calm; wykup najtańszy pakiet na neta. Jeśli wykorzystasz te 100 MB to później nic nie płacisz, jedynie zmniejsza się szybkość transferu danych. No, przynajmniej tak jest w T-Mobile, bez kantowania na tej płaszczyźnie. Jednak dopytaj się jak to jest w Orange. Bo już Plus umie sobie naliczyć dodatkowe opłaty za korzystanie z Internetu w telefonie mimo, że w pakiecie pozostało trochę megabajtów (dziewczyna płaciła za dane wykorzystane do YouTube).

Trochę ludzi w błąd wprowadzasz. Orange na kartę nie ma lejka w swoich pakietach internetowych poza tych chyba 9zł/300 mb w abonamentach który był niedawno wprowadzono. Lejek jest w ofertach na karte w simplusie/36i6, TMobile /Heyah, i w taryfie Playa Lubie to.

A co do Plusa na kartę to pakiet internetowy ma lejek i nic spoza pakietu nie zjada, pod jednym warunkiem o którym mało kto wie...
Pakiety internetowe w plusie na kartę działają na profilach WAP i INTERNET, natomiast poza pakietem liczony jest profil VIDEO ;-)

#538340  autor: Forest150
 02 mar 2012, 08:55
[email protected] pisze:ale to jest dziwne bo nawet nie robiac nic przychodza smsy brak srodkow na koncie...
No to jakaś aplikacja dobija się do neta ale też oprócz fb może to być poczta i inne programy które potrzebują połączenia...

#538348  autor: Niezgodna7
 02 mar 2012, 09:58
Syla169. Będzie Ci zabierało kasę z abonamentu. Masz MIXa z tego co rozumiem? Inaczej byś miała rachunek z 500zł... * Jak NAJSZYBCIEJ dowiedz się o dostępne w Twojej taryfie pakiety internetowe i włącz jeden z nich.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#538364  autor: Xy
 02 mar 2012, 11:31
Ramirez pisze:A co do Plusa na kartę to pakiet internetowy ma lejek i nic spoza pakietu nie zjada, pod jednym warunkiem o którym mało kto wie...
Pakiety internetowe w plusie na kartę działają na profilach WAP i INTERNET, natomiast poza pakietem liczony jest profil VIDEO
A po ch... takie rozwiązanie? Naciągać na koszty i nie informować o tym, że za Youtube płaci się extra? No cóż, to będzie kolejny powód spośród wielu aby za pół roku ewakuować się z tej sieci.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#538373  autor: bp121
 02 mar 2012, 11:54
Wystarczy zmienic ustawienia video i po problemie.

#538381  autor: Xy
 02 mar 2012, 12:55
bp121 pisze:Wystarczy zmienic ustawienia video i po problemie.
Jak to zrobić w Samsungu Monte?

#538465  autor: dario321
 02 mar 2012, 21:05
[email protected] pisze:MIAŁAM 50 ZŁ NA KONCIE ZJADLO MI NIE WCHODZIŁAM W NIC
wylacz dane mobilne,widzety na offline