• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #535887  autor: Spioszek
 19 lut 2012, 19:25
Sprawa wygląda następująco.
Koleżanka jest w Niemczech i ma dwie karty, Polską i Niemiecką.

Ja pisze do niej na Plusa i nic nie płace, a ona mi odpisuje z tej drugiej zagranicznej.
Senk w tym że nie wygodnie odpisywać na inny nr niż się dostaje smsa, bo nie można dać odpowiedź a trzeba wyjść i napisać na Polski nr.
Kilka razy z przyzwyczajenia odpisałem na Niemiecką karte i idzie około 50gr za takiego smsa.

Wiem że w Noki moge ustawić pod jednym kontaktem dwa nr tel do kogoś i domyślny np na SMS i to działa pod warunkem że sam pierwszy napisze SMSa, ale jak tylko odpisze a zawsze dostaje z zagranicy SMSa to Nokia zamiast odpisywać na domyślny nr odpisuje na ten z którego dostała SMSa czyli na Niemiecki..

Jest może rozwiązanie tego problemu? może być jakiś program, który poprostu będzie wiedział że ma odpisywać na inny nr niż ten skąd przyszedł SMSa na Polski wcześniej ustalony.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 21:10 przez Spioszek, łącznie zmieniany 1 raz.

#535891  autor: Niezgodna7
 19 lut 2012, 20:09
...Może skypa sobie w fonkach włączcie i piszcie eski ..? Tak, wiem, to nie to. Nie ma takiej opcji, musisz cały czas pamiętać o nadawcy.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#535912  autor: Spioszek
 19 lut 2012, 21:46
Ona nie ma tam Netu w tel.
Jedyne co mi przychodzi to jakiś program, który jak wykryłby nr nadawcy to zmienił na inny nr, ale czy jest taki program to nie wiem

#535915  autor: Niezgodna7
 19 lut 2012, 21:54
Eee.. Wątpię. Szybciej jakiś stary typ fonu, który nie ma funkcji odpisz... * Ps. Mam coś jednak dla Ciebie, coś b.prostego: nie używaj REPLY, a tego drugiego, FORWARD . Nie jest to idealne, ale zawsze coś. Hejka!