• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #531996  autor: daaamiaaan94
 01 lut 2012, 01:24
Posiadam telefon Nokia E7, jednak pochodzi on z Niemiec oraz miał wgrywany język polski przez sprzedawcę od którego zakupiłem ten telefon. Wyskakuje mi powiadomienie w Nokia Suit abym pilnie zaktualizował oprogramowanie do Anna, jednak zastanawiam się czy po tej aktualizacji nie przywróci się ponownie w telefonie język niemiecki i czy nie będę musiał ponownie wgrywać polskiego :?:

#532001  autor: thonka
 01 lut 2012, 06:26
daaamiaaan94, jezeli byl to rzeczywiscie telefon z Niemiec to raczej bardziej niz pewne, ze polskiego po aktualizacji nie bedzie miec. zapewne zostanie tylko niemiecki, angielski oraz arabski/turecki.

dla Ciebie jedynym sensownym wyjsciem byloby zmienic product code (o ile jest to mozliwe) na jakis polski, wtedy podczas aktualizacji zostanie sciagnieta polska wersja softu. no chyba, ze PC jest juz zmieniony co jest mozliwe.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#532038  autor: dario321
 01 lut 2012, 12:05
w Symbian'ie S^3 nie jest mozliwa zmiana product'u code na stale (jak np; w n95 8) )

odnoszac sie do tematu; jesli zaktualizujesz soft do ANNA przez nokia suite to pl menu stracisz.
mozesz zaktualizowac pomijajac nokia suite i pl menu bedzie (tak na marginesie;BELLE od 8lutego :wink: )

#532047  autor: daaamiaaan94
 01 lut 2012, 13:07
Tak, telefon jest na pewno z niemiec. Dzwoniłem do Serwisu Nokia i sprawdzali mi po IMEI pochodzenie telefon.
A jak sprawdzić jaki mam ten Product Code?
Hm, masz na myśli to, że jeżeli przez telefon zrobię aktualizacje (tą poprzez wi-fi) no to wtedy pozostanie mi język polski :?:
Aha, no i sądzisz że warto czekać na Belle? :-D

[ Dodano: 2012-02-01, 13:28 ]
'Aktualizacja Nokia Belle będzie dostępna jedynie za pomocą pakietu Nokia Suite oraz Nokia Software Updater. Nie będzie możliwości aktualizacji za pomocą telefonu.' - jest to z artykuł o Nokia Belle.

#532063  autor: dario321
 01 lut 2012, 14:16
daaamiaaan94 pisze:A jak sprawdzić jaki mam ten Product Code?
wstukujac kod; *#0000#
ale ten kod bedzie u Ciebie dla pakietu niemieckiego :wink:
daaamiaaan94 pisze:Hm, masz na myśli to, że jeżeli przez telefon zrobię aktualizacje (tą poprzez wi-fi) no to wtedy pozostanie mi język polski
nie mam tego na mysli i nie oto chodzi :wink:
sadze,ze warto czekac na BELLE (przejsc z ANNA na BELLE)
Maniiiek
moze ten temat cos Ci pomoze; http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=55899&start=0

#532064  autor: Maniiiek
 01 lut 2012, 14:19
Maniiiek
moze ten temat cos Ci pomoze; http://telepolis.pl/forum...t=55899&start=0
Dzięki, ale mi konkretnie o E7 chodzi.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#532068  autor: daaamiaaan94
 01 lut 2012, 14:26
No to co w takim razie mogę zrobić? Jedynym wyjściem jest aktualizacja do Anna lub poczekać na Belle i iść do jakiegoś serwisu żeby mi wgrali znowu język polski? A co wtedy z gwarancją w moim przypadku? Posiadam ją od tego sprzedawcy, więc stracę ją gdy w taki sposób będę kombinował?
dario321 No to co miałeś na myśli mówiąc że poza Nokia Suite mogę zaktualizować i pl wtedy będzie?

#532072  autor: Maniiiek
 01 lut 2012, 14:30
Istnieje taki program na komputer jak Phoenix. Dzięki niemu można m.in. wgrać dowolną wersję oprogramowania jaka wyszła na dana nokię. Dzięki niemu wgrałem złamany soft na swoją E51.

[ Dodano: 2012-02-01, 14:31 ]
model E7 nie ma auto-focus'a
Przeżyje, miałem E51 i po kolegach zdjęcie tekstu sępiłem więc co mi szkodzi wrócić do tych praktyk :P

#532073  autor: dario321
 01 lut 2012, 14:34
daaamiaaan94 pisze: A co wtedy z gwarancją w moim przypadku? Posiadam ją od tego sprzedawcy, więc stracę ją gdy w taki sposób będę kombinował?
gwarancja sprzedawcy :?: kupiles fon w jakims komisie :?:
ten sprzedawca sam musial kombinowac,wiec taka gwarancje bym olal.
Maniiiek napisal o stosownym programie ;-)

#532077  autor: Maniiiek
 01 lut 2012, 14:43
-RuTube? jeżeli chodzi Ci o tą ruską strone z filmikami, którą ja znalazłem na internecie, to tak, włącza się, a po kliknięciu na filmik zaczyna się on ściągać na telefon.
Tak, dokładnie o to mi chodzi. A Ty co myślałeś? Erotoman :P

[ Dodano: 2012-02-01, 14:45 ]
Maniiiek sądzisz że to pomoże w moim przypadku, i wgra mi się nowe oprogramowanie a język polski pozostanie?
Pod warunkiem, że wybierzesz polskojęzyczny soft. Najlepiej poszukaj jakiegoś poradnika co do phoenixa i Symbian Anna. Powinno być trochę tego w sieci.

#532545  autor: Precelos
 03 lut 2012, 22:37
ja osobiscie mam awersje do flashowania tego telefonu
2 razy to robilem i 2 razy mi umarly przy uzyciu mx-keya
oczywiscie pozniej oba powrocily do zycia :mrgreen:

jak bys przypadkiem uwalil ten telefon to nie martw sie postawia go, jak to mowia do odwaznych swiat nalezy

Obrazek