• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #526016  autor: Qsek
 04 sty 2012, 20:40
Witam
Mam problem z włączeniem aparatu w nokii 500, otóz przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat: "Foto-wideo: Brak pamięci. Zamknij niektóre aplikacje i ponów próbę." i w zasadzie nie wiem co robić. Tel. jest z plusa, praktycznie nowy i w sumie czysty.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 12:25 przez Qsek, łącznie zmieniany 1 raz.

...

#526129  autor: dario321
 05 sty 2012, 11:37
hmm,wez zapisz sobie kontakty,wiadomosci i wpisy kalendarza (jesli masz takie) jako kopie zapasowa w ovi suite na kompie.
zrob format karty pamieci z poziomu telefonu oraz wklep kod *#7370# (kod zabezpieczen to 1 2 3 4 5)

#526201  autor: Qsek
 05 sty 2012, 15:48
Dobra problem rozwiązany
Wystarczyło zwykłe włączenie i wyłączenie telefonu

Teraz mam problem odnośnie wi fi
czy trzeba to jakos konfigurować? Bo nie moge sie poprzez to polączyc z internetem, wyskakuje mi tylko komunikat "Konf. nieudana nie znaleziono WLAN" obojętnie z czym się łącze, nawet z internetem w moim domu

...

#526250  autor: dario321
 05 sty 2012, 19:24
wlacz kreatora wlan,znajdz siec i sie polacz :wink:

#529581  autor: taktofon
 20 sty 2012, 23:49
Qsek, restart telefonu to nie jest rozwiązanie tego problemu. On Ci się jeszcze nie raz pojawi i najśmieszniejsze będzie to, że nie wiadomo z czego będzie wynikał ten brak pamięci, bo wszystkie aplikacje będą zamknięte...

Ja tak miałem kilka razy i skończyło się sprzedaniem telefonu. Szkoda nerwów na ten model Nokii.

#529613  autor: dario321
 21 sty 2012, 10:26
taktofon pisze:Qsek, restart telefonu to nie jest rozwiązanie tego problemu. On Ci się jeszcze nie raz pojawi i najśmieszniejsze będzie to, że nie wiadomo z czego będzie wynikał ten brak pamięci, bo wszystkie aplikacje będą zamknięte...
czym sprawdzales aplikacje uruchomione w tle :arrow: bo napisales,ze wszystkie zamkniete.

#529621  autor: alex1155
 21 sty 2012, 12:00
taktofon pisze:Qsek, restart telefonu to nie jest rozwiązanie tego problemu. On Ci się jeszcze nie raz pojawi i najśmieszniejsze będzie to, że nie wiadomo z czego będzie wynikał ten brak pamięci, bo wszystkie aplikacje będą zamknięte...

Ja tak miałem kilka razy i skończyło się sprzedaniem telefonu. Szkoda nerwów na ten model Nokii.

Potwierdzam. Moja juz dwa razy byla w serwisie (mam ja 1,5 miesiaca). Nokia nie potrafi rozwiazac tego problemu. Mnie często po uruchomieniu 500tki rozmazuje sie caly ekran,restartuje sie. Uruchomienie Opery Mini , aparatu czy nawet glupiego Gg konczy sie tez tym komunikatem. Trzeba restartowac. Wymiana oprogramowania(2 razy) i wyswietlacza nie pomogly. Jeden z konsultantow Orange i pewna osoba sprzedajaca produkty Nokii mowili,ze ten model to masakra. Psuje sie na potęge. Ma cos z pamiecia. Potrafi momentalnie sie zawiesic. To nie jest smartfon. Tansze Androidy dzialaja lepiej. Najgorsze jest to ,ze juz nawet na allegro zejsc to nie chce.
Sprzedaj to poki mozesz , jak najszybciej nim cena jeszcze bardziej spadnie.