@ znawca, powodów było kilka:
- i8910 - lepsza jakość zdjęć,
- mimo wszystko większy ekran często się przydawał - wtedy jeszcze student, na okienkach czasem jakiś film czy coś można było zobaczyć + 2 głośniki
- na starcie bada była bardzo do tyłu względem aplikacji do symbiana, do tego brak możliwości grzebania, zmiany wielu aspektów. Na OHD miałem spb shella skonfigurowanego ( wręcz skrojonego

) pod siebie i tej intuicyjności mi brakowało w wave
- moim zdaniem lepsza jakość rozmów na OHD + lepszy zasięg
Głównie brak aplikacji: Fring, Opera, emulatorów i kilku innych spowodował, że zatęskniłem za OHD - czasem w akademie jak nie było co robić można było zagrać w quake'a 3 z kumpem po sieci - mysz przez bt i jazda
Pomimo upływu czasu, sporo aplikacji w wave brakuje - w tym czasie jak widać miałem już kilka innych słuchawek. Owszem bada miała swoje zalety - przede wszystkim szybkość, choć w OHD po wgraniu custom roma od Faenila było naprawdę dobrze, bardzo dobrą jakość muzyki + lepsze nagrywanie video, mniejszą wagę i bardziej kompaktowe wymiary (lepiej leżał w kieszeni), plus to zawsze coś nowego

Obie słuchawki wspominam miło, wave niedługo pojawi się u mnie z powrotem - tym razem w rękach żony, choć nie ukrywam, że pobawię się bada 2.0 i zobaczę co tam pozmieniali względem 1.2
Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s