• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #525224  autor: aquaz
 01 sty 2012, 16:15
Wczoraj odpakowałem nowo zakupioną Nokię E7, odklejam folię i widzę to :

http://aquaz.eu/Twysw.JPG

W tym miejscu przy wyświetlaniu jaskrawych obrazów widać delikatne odbarwienie (efekt pryzmatu) więc podejrzewam, że to jest pęknięcie. Najprawdopodobniej pomiędzy wierzchnią warstwą, a samym wyświetlaczem.

Telefon oczywiście ląduje na gwarancji w sklepie, a moje pytanie brzmi czy ktoś miał kiedyś podobny przypadek i co na to serwis Nokii?

#525232  autor: Precelos
 01 sty 2012, 16:58
Wyglada na wade fabryczna, bez problemu powinni uznac gwarancje w autoryzowanym serwisie

Obrazek

#525251  autor: dario321
 01 sty 2012, 18:47
daj znac jak juz bedzie po wszystkim.
bo pekniecie to moglo nastapic (teoretycznie/praktycznie tez) z Twojej winy,mimo iz Ty twierdzisz ze telefon taki zostal Ci dostarczony :wink: przez kuriera moze :?:

#525265  autor: aquaz
 01 sty 2012, 19:41
Telefon odbierałem osobiście w sklepie. Żałuję teraz, że nie obejrzałem go sobie dokładnie przy sprzedawcy, ale średnio miałem czas na to. Pozatym pewnie i tak bym tego nie zauważył, ponieważ folia ochronna fabrycznie znajdująca się na wyświetlaczu nie pokrywa całej powierzchni ekranu i tej wady po prostu nie widać w tym miejscu (mniej więcej w tym miejscu jest krawędź folii).

W ostateczności będę szukał jakiegoś serwisu, który mi to naprawi za kasę (chociaż szlag mnie trafia, że musiałbym dokładać do nowego, bardzo drogiego telefonu).

#525275  autor: Precelos
 01 sty 2012, 20:19
aquaz pisze:W ostateczności będę szukał jakiegoś serwisu, który mi to naprawi za kasę
oby nie z tego co sie orientuje kosztuje taki lcd troche kasy nie sprawdze teraz ceny hurtowej bo sa inwenteryzacje na hurtowniach i nie mam dostepu do danych

badz dobrej mysli mysle ze naprawia to na gwarancji

Obrazek

#525283  autor: aquaz
 01 sty 2012, 21:13
Precelos pisze: oby nie z tego co sie orientuje kosztuje taki lcd troche kasy nie sprawdze teraz ceny hurtowej bo sa inwenteryzacje na hurtowniach i nie mam dostepu do danych
Jak będziesz miał możliwość proszę sprawdź.
badz dobrej mysli mysle ze naprawia to na gwarancji
Szczęśliwie do tej pory nie miałem do czynienia z serwisem Nokii, po prostu nie było takiej potrzeby. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

#525288  autor: orson_dzi
 01 sty 2012, 21:31
aquaz pisze:W ostateczności będę szukał jakiegoś serwisu, który mi to naprawi za kasę (chociaż szlag mnie trafia, że musiałbym dokładać do nowego, bardzo drogiego telefonu).
Bez jaj. Masz gwarancję, to tam telefon oddaj, spokojnie to uznają. Skoro pęknięcie jest pod spodem, to sam tego zrobić nie mogłeś.
Bodajże wczoraj, czy też przedwczoraj był tu ktoś taki mądry, że mając telefon na gwarancji oddał go do jakiegoś cudownego serwisu. Telefon rozebrali, kasę wzięli, a zrobić nie potrafili. Ani telefonu, ani gwarancji.

A wymiana wyświetlacza byłaby nieopłacalna.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#525308  autor: Precelos
 01 sty 2012, 22:27
aquaz pisze:Jak będziesz miał możliwość proszę sprawdź.
sprawdze ale mysle ze to koszt w granicach 200-300
chyba nawet ostatnio taka nokie robilismy

ale jak mowilem zrobia ci to na gwarancju wiec sie nie martw

w ramach ciekawostki zobacz ile kosztuje do galaxy s2
http://magboss.pl/ekran-dotykowy-z-wy%C ... 28622.html
oczywiscie po zalogowaniu cena jest nizsza ale to i tak kosmos cenowy :mrgreen:

Obrazek