Witam mam pewien problem , posiadam telefon Nokia e71 uzywalem go przez jakis czas lecz nagle dzialo sie z nim cos dziwnego zmienial kolory wyswietlacz na rozowy zielony tak jakby byl popsuty i w nastepnym dniu poprostu zamarl telefon normalnie dziala wyswietlacz sie podswietla slychac dzwiek jak sie wlacza telefon i slychac dzwiek klawiszy , chcialbym sie poradzic czy mozna cos z tym zrobic a jesli nie to ile wyniesie mnie naprawa takiego czegos.?
Możliwe, że padła taśma od wyświetlacza (lub on sam) i coś na płycie głównej. Kolega miał tak w E72 po naciśnięciu klawiszy obok prawego funkcyjnego, tylko u niego dodatkowo nie działało podświetlenie wyświetlacza. Jeżeli masz gwarancję, to oddaj do naprawy. Jeżeli nie-nie powiem Ci nawet w przybliżeniu, ile to wyniesie.
orson_dzi, mam identyczny problem (E66) - wyświetlacz zamarł(te same objawy), najpierw były paski, wymieniłem taśmę, wyświetlacz lecz problem nadal występuje.
Informuje że taśma oraz wyświetlacz na innej e66 działają jak należy... Więc w czym może być problem?
No to musi być dalej, skoro oba są sprawne. Chociaż ostatnio mordowałem się z SE Yari, przerobiłem trzy wyświetlacz i chyba też trzy taśmy. Nie działało w żadnej konfiguracji, aż w końcu jednego dnia podłączyłem i ruszyło.
Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym
Ciekawe jest to że telefon jest wykrywany normalnie pod PC..., dziwne, może wgrać mu oprogramowanie nowe? Przez chwile(sec) widać jak się go wyłączy, logo Nokii, jednak troche zniekształcone.