• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#417706  autor: user_delete34
 18 lip 2010, 12:20
taktakmen pisze:Czy za to,że znikły opisywane problemy z Twoim telefonem,czy też jeszcze,że udało Ci się złamać symbiana.
Oba. Symbian złamany, podświetlenie działa i już tak nie muli.

Tylko teraz jest co innego. Przed resetem miałem "trochę" (koło 30-35) programów i gier (łącznie) na karcie pamięci. Teraz, po zresetowaniu, widać tylko 6. Jak usunąć te, które miałem wcześniej zainstalowane, jeśli nie ma ich w rejestrze? Albo też inaczej: jak je przywrócić, by działały normalnie i ewentualnie potem odinstalować? Nie jest to bardzo istotne, bo na karcie jeszcze chyba ze 2 GB wolne ale jeśli by ktoś umiał pomóc, byłbym wdzięczny.

#417865  autor: taktakmen
 18 lip 2010, 22:27
Najlepiej zrób całkowity format karty w telefonie.Wchodzisz w Menu>Narzędzia>Mendż.plik>Karta>Otwórz>Opcje>Opcje karty pamięci>Format.Tą operacje możesz powtórzyć 3-4 razy.A później od nowa zainstaluj wszystkie aplikacje i gry,które potrzebujesz

#417904  autor: dario321
 19 lip 2010, 09:38
taktakmen pisze:Obojetnie czy robisz Soft Reset czy Hard Reset to SIM karta musi być w telefonie.
a to to jest nieprawda :P
natomiast gdy telefon nam dziala to;
najpierw format karty pamieci,a pozniej format kodem *#7370#

#417944  autor: user_delete34
 19 lip 2010, 13:56
taktakmen pisze:Najlepiej zrób całkowity format karty w telefonie.
W takim razie nie przeszkadza mi te brakujące ok 70-100 MB :wink: Formatować karty nie mam zamiaru. Nie chce mi się z tym wszystkim bawić.
dario321 pisze:a to to jest nieprawda
Możliwe. Nie wiem dokładnie, ja w każdym razie robiłem z włożoną kartą.

#417948  autor: dario321
 19 lip 2010, 14:15
musisz wiedziec,ze gdy sformatujesz telefon to pozniej to co masz zainstalowane na karcie pamieci moze nie dzialac prawidlowo :wink:

#417961  autor: user_delete34
 19 lip 2010, 14:53
dario321 pisze:moze
Nie musi :) Np. Gadu-Gadu: nie było ikony GG w Aplikacjach, więc zainstalowałem nowe, ale wszystkie zapisy archiwum itd zostały i działały; CellTrack: bazy i program sprawne, BrightLight: działa i tak jeszcze z 3 chyba programy i gierka. Większość, koło 25, może więcej, nie działa, ale przeżyję. Dziwi mnie tylko to, że motywy zostały i działają, ale nie mogę ich odinstalować.

#418000  autor: dario321
 19 lip 2010, 18:04
Markadiusz pisze:Dziwi mnie tylko to, że motywy zostały i działają, ale nie mogę ich odinstalować.
no widzisz,to jest to o czym pisalem post wyzej...gdyby te motywy dzialaly wlasciwie to bys je odinstalowal :wink:
nawet jesli cos instalujemy na karcie to i tak czy tego chcemy czy nie ,,cos,, zostaje zaimplementowane w system,pamiec fona i dlatego po formacie pamieci telefonu moga byc problemy z aplikacjami z karty,pozdr.

#497492  autor: user_delete34
 18 sie 2011, 13:03
Dziś nowy problem.
Moja N79 coś nie chce obsługiwać karty GaduAIR. Gdy włożę tą kartę do telefonu i spróbuję go uruchomić, ten uruchomi się nie do końca. Telefon się zawiesza zaraz jak tylko ujrzę tryb gotowości. Teoretycznie działa, bo odbiera w tym czasie wiadomości (jak włożę kartę Orange, to mogę je odczytać), jednak nie idzie NIC z nim zrobić. Czekałem ponad 10 minut i nie udało mi się ani poruszyć po trybie gotowości ani zablokować klawiatury ani nawet wyłączyć telefonu przyciskiem. Nokia N79 jest dla mnie kolejnym (z rzędu) niewypałem, jaki nabyłem :( Mam cholernego pecha. Przepraszam za słowa ale już nie mam cierpliwości do tego telefonu! Chyba 2 miesiące go mam a problemów tyle z lichym laptopem przez 4 lata nie miałem.
^To jest już nieaktualne^
------------------------------------------------------
Telefon znowu postanowił umilić mi życie, tym razem (od miesiąca) bardzo często wyświetla komunikat o braku pamięci, czasem zamyka otworzone aplikacje lub nawet... nie chce wyłączyć podświetlenia (przy czym nie mam wygaszacza) i wywala ten komunikat o braku pamięci. HELP ME, proszę, bo to chyba na złom się nadaje, ale nie chcę po raz kolejny kupować przejściowego telefonu, a dopiero jak zbiorę kasę kupić coś lepszego.

#497684  autor: dario321
 19 sie 2011, 10:12
a jaki to ta n79?uzywana?gdzie kupiona?
bo w/g mnie to telefon nabyles jako uzywany i prawdobodobnie ma on cos uszkodzone w ,,bebechach,,-zadzwon do nokia care i zapytaj o koszt samej ekspertyzy,bedziesz wiedzial co z nim nie tak.

#497689  autor: user_delete34
 19 sie 2011, 10:36
Nokia jest z Alledrogo, używana, bez gwarancji
Nie chce już nic do niego dopłacać (szczególnie, jeżeli by to było powyżej 30 zł - po prostu wolę odłożyć na coś lepszego), a pewnie i tak powiedzieli by, że dobrze działa, bo np. im coś takiego w ciągu 3 prób nie wystąpiło. Jeszcze pewnie wymieniliby mi obudowę (bo zaślepka gniazda mi się odkleiła (próbowałem kleić, ale znowu odpadła), nie ma 1 zatrzasku na tyle itp. Nie chcę nic w niego inwestować, więc jeżeli nie wiecie, co tu może być z nim "nie ten", co można zrobić samemu za darmo, to będę próbował wytrzymać z tym, co jest, a następnym razem kupić coś lepszego. ;) Szkoda nerwów na taką pierdółkę, jak telefon (czasem nawet problem z wywołaniem połączenia mi się zdarzał, jednak nie opiszę, bo nie pamiętam dokładnie jaki).

#497701  autor: Maniiiek
 19 sie 2011, 11:12
Skoro tak działa kup za 20-30zł jakis telefon. W tej cenie spokojnie nabędziesz se k310i i nerwy oszczędzisz. A jak joysticka się boisz to nokia 2626. Opere się da zainstalować, radyjko ma. Możesz jeszcze wgrać inmy soft phoenixem do N79 ale jak uszkodzenie fizyczne to to nic nie da.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#497742  autor: user_delete34
 19 sie 2011, 14:35
Coś lepszego mam na myśli następny iTelefon, a na niego każde 20-30 zł trzeba odłożyć, jeszcze długi czas zanim będzie kasa na używkę. ;) Ale jeżeli chodzi o telefon zastępczy, to mama nie używa już mojej byłej 3100 i 5110. O ile pierwsza jest super ze względu na wymiary, a druga ze względu na wytrzymałość (pustak), to na obu są problemy z połączeniami z kart PLAY/GaduAIR (jedyne, jakie mam, operatora nie zmienię). Na szczęście do internetu mam laptopa, nikt się ze mną nie kontaktuje przez telefon, a do muzyki mogę pożyczyć iPoda Szuflę od brata. :-D Tylko trochę jakby większy wymiarami taki zestaw jest, a kasa wydana na N79 można by powiedzieć częściowo przepadła przez działanie takie, jakie widać.
EDIT: Soft wgrany najnowszy, najpierw wgrałem angielski, a później polski. Więcej nie miałem (i nie mam) zamiaru się z tym bawić. Szkoda czasu i nerwów. Resety też już były, a do Nokia Care ani serwisu nie będę oddawał ze względu na koszty i różne obchodzenie się z telefonami.

[ Dodano: 2011-08-20, 09:51 ]
Dzisiaj kolejne conieco: telefon uważał, że ma zbyt pełny RAM i nie "puszczał" dzwonka kiedy ktoś dzwonił.