• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #496814  autor: wlkp
 16 sie 2011, 09:31
Mam Nokie e 51 i popsuła mi się pewna część ,mam pytanie czy dostanę taką część i jak to się fachowo nazywa,jaki koszt naprawy ewentualnie ? Już piszę o co biega .Rozebrałem tą Nokie e 51 całą i uszkodzony jest jeden przycisk z boku,jeden z tych co robi się głośniej-ciszej,taki malutki w łącznik pod tą gumką ,jest to bardzo małe i przylutowane z boku na płycie głównej . Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi ? Idzie dostać taką część ? Jakie to są koszty częsci i wymiany ?

#496815  autor: kerim36
 16 sie 2011, 09:52
ogolnie przycisk/styk glosnosni

najszybciej do zdobycia od dawcy z alledrogo, jednak nie wiem czy jest sens poniewaz glosnosc zawsze regulowac navi ey-em przy klawiaturze

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#496817  autor: wlkp
 16 sie 2011, 09:55
Tak wiem że idzie w ten sposób sterować,ale jak by była możliwość chciałbym to naprawić ? Od dawcy piszesz,a nowej tej części nie da się kupić ?

#496821  autor: kerim36
 16 sie 2011, 10:17
playwlkp,
nowej czesci nie zdobedziesz nawet z autoryzowanego serwisu nokia, poniewaz takich nie posiadaja

zanies do pierwszego lepszego serwisu gsm i powinni to do 50zl zrobic skoro tak bardzo Ci na tym zalezy

#496848  autor: orson_dzi
 16 sie 2011, 12:34
kerim36 pisze:zanies do pierwszego lepszego serwisu gsm i powinni to do 50zl
:shock: I po co tyle płacić?
Włącznik kupisz na Allegro, bo przeważnie tak są opisywane, jako włącznik właśnie. Uważaj tylko, bo są różne rozmiary. Potem jest kwestia umiejętności i dobrej lutownicy, bo element jest bardzo mały i nie tak łatwo go przylutować. Ale jak najbardziej jest to do zrobienia w domu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#497040  autor: Xy
 16 sie 2011, 22:06
Mam taki sam problem z moją Nokią. Spojrzę w kartę gwarancyjną i może jutro zaniosę do naprawy. Samemu nie rozbiorę telefonu, a podgłaśniać navi-keyem się nie da.
Gdyby po gwarancji to ciekawe ile by kosztowała naprawa... ?
Oddając komórkę do serwisu Ery / Nokii wyjąć kartę pamięci i odinstalować Garmina? ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#497113  autor: kerim36
 17 sie 2011, 07:00
Xy pisze:Oddając komórkę do serwisu Ery / Nokii wyjąć kartę pamięci i odinstalować Garmina? ;)
jak wyjmiesz karte to ikonka garmina zniknie z aplikacji
Xy pisze:Mam taki sam problem z moją Nokią
nie wiem czy nie stwierdza uszkodzenia mechanicznego i nie naprawia

#497127  autor: Xy
 17 sie 2011, 08:44
kerim36 pisze: nie wiem czy nie stwierdza uszkodzenia mechanicznego i nie naprawia
Może jeszcze zalanie cieczą?
Wkuwia mnie Nokia, a szczególnie jej serwis i odpowiedzi "jest prawidłowo, tak ma być" :?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#497130  autor: kerim36
 17 sie 2011, 09:00
Xy pisze:Wkuwia mnie Nokia, a szczególnie jej serwis i odpowiedzi "jest prawidłowo, tak ma być" :?
dlatego przesiadlem sie na samsungi - przynajmniej te telefony nie musza byc obslugiwane z pieczolowita delikatnoscia

#497134  autor: jowita
 17 sie 2011, 09:06
Miałam podobny problem (z gumowym włącznikiem). Ponieważ nie umiem sama operować lutownicą, zaniosłam do serwisu.

Spotkały mnie dwie niemiłe niespodzianki: naprawa nie była gwarancyjna, tylko płatna (przy okazji postanowili jeszcze wymienić kiepsko działające klawisze funkcyjne, to już na gwarancji), a co najgorsze, pomimo moich błagań przeinstalowali system i musiałam stawiać i poprawiać;) go na nowo.

Żeby to było jasne, miałam kopię zapasową, tylko krucho było z wolnym czasem i stąd dużo nerwów. Przysięgłam sobie, że nigdy nie wrócę do tego serwisu (Poznań, Głogowska, przy Parku Wilsona).
A gumowe guziczki Nokii E51 zapamiętam na zawsze.

#497135  autor: Xy
 17 sie 2011, 09:09
dlatego przesiadlem sie na samsungi - przynajmniej te telefony nie musza byc obslugiwane z pieczolowita delikatnoscia
Zobaczymy jak wygląda sprawa z obecnym Sony Ericssonem... Poprzednie dwa nie grzeszyły jakością wykonania. Liczę, obecny jest już zrobiony lepiej.
A Nokia? Do serwisu się przejdę i zapytam. Jeśli nie uznają tego na gwarancji to kij im w ucho. Kiedyś robili świetne telefony, a teraz nie znam osoby która by nie zanosiła komórki do serwisu.