• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #491295  autor: zax02
 22 lip 2011, 18:24
Witam od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu, w plusie oznajmili mi że jeśli chodzi o nawigację to się tym nie zajmują, że mam wejść na stronę nokii i tam według wskazówek wszystko robić żeby mieć darmową usługę nawigacji. Ku*ica mnie łapie bo te wskazówki podane na stronie są tylko po to żeby coś nowego pobierać, dużo już czytałem i nic nie znalazłem.

Zrobiłem w ustawieniach - udoskonalenia map - wyłączone
ustawienia - internet - połączenie - OFFLINE

I za każde wejście na mapę pobiera mi 90 gr z konta. Nie wiem już co robić. Mam nadzieję że mi ktoś pomoże ...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 21:36 przez zax02, łącznie zmieniany 1 raz.

#491410  autor: dario321
 23 lip 2011, 09:09
wejdz jeszcze w pozycjonowanie i tam ustaw aby bylo zaznaczone; zintegrowany gps

#491435  autor: zax02
 23 lip 2011, 11:31
metody pozycjonowania: Menu > Narzędzia > Ustawienia > Ogólne > Pozycjonowanie > Metody pozycjonowania. W nowszych telefonach z Feature Pack 2 np. Nokia E52 ścieżka do ustawień wygląda następująco: Menu > Panel Sterowania > Ustawienia > Ogólne > Pozycjonowanie > Metody pozycjonowania. W tym miejscu odznaczamy wszystkie opcje, w szczególności “Wspomaganie GPS” i “Bazująca na sieci”.
W internecie znalazłem taką adnotację, niestety w ustawieniach nie mam zakładki OGÓLNE, a w żadnej z tych które są nie ma pozycjonowanie :(

[ Dodano: 2011-07-23, 11:36 ]
ale zlałazłem coś podobnego
Ustawienia > telefon > ustawienia aplikacji > ustalanie pozycji
- Metody ustalania pozycji
+ wspomaganie GPS
+ Zintegrowany GPS
+ BLuetooth GPS
+ Bazująca na sieci
- Serwer ustalania pozycji
- Preferencje zapisu

Czy to w tym miejscu mam to ustawić ?

[ Dodano: 2011-07-23, 11:39 ]
Po ustawieniu tam tylko Zintegrowany GPS nie ściąga już mi kasy, a tak korzystając z okazji, bateria trzyma mi 48 h, wiecie może czy można wymienić tę baterię na jakąś mocniejszą ?

#491438  autor: dario321
 23 lip 2011, 12:17
tak w tym miejscu.co do baterii to moze jakies aplikacje pracuja w tle,zainstaluj handy taskman'a lub jbak taskman'a.
mozesz tez przestawic na tryb gsm w ustawieniach sieci i wylaczyc kreatora wlan co ciagle szuka dostepnych sieci wi-fi.

#491440  autor: zax02
 23 lip 2011, 12:24
komórka w zasadzie była w ciągłym użyciu, żeby sprawdzić jak podoła, gry, muzyka, nawigacja, ale i tak przy takim obciążeniu te 3 dni powinny co najmniej trzymać mi się wydaje. Dzieki za pomoc

#492977  autor: best
 29 lip 2011, 13:12
Jak go cały czas używasz, to sie nie dziw, że batetia Ci siada po 48h l. Przede wszystkim musisz pamiętać o wyłączaniu GPSa i Wi-Fi. Dopiero potem możesz liczyć na więcej niż 2 doby działania :p