• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #492123  autor: Yoo!
 25 lip 2011, 22:10
Witam,jakiś czas temu pojawił mi się problem w postaci nie działającej 7 na mojej klawiaturze, a więc rozebrałem telefon w celu wyczyszczenia co spowodowałokompletne padnięcie klawiatury.
Kupiłem klawiature, wymieniłem i przez ok.miesiąc śmigała, aż miło, po czym znów ten sam feler.
Gdy rozebrałem telefon ponownie to okazało się, że nie ma tak jakby styku na tasmie z klawiatury.
Co może być przyczyną tego feleru, czy jest możliwość że sprawa leży głebiej niż tylko na tasmie ??

#492138  autor: ciuchcia
 26 lip 2011, 01:47
jest taka możliwość. Mogło zostać uszkodzone gniazdo taśmy. W serwisie Ci to na pewno naprawia. Jeśli chcesz dalej sam grzebać zacznij od wyczyszczenia gniazda.

#492294  autor: Yoo!
 26 lip 2011, 22:00
ciuchcia pisze:jest taka możliwość. Mogło zostać uszkodzone gniazdo taśmy. W serwisie Ci to na pewno naprawia. Jeśli chcesz dalej sam grzebać zacznij od wyczyszczenia gniazda.

.....wyczyszczenia, wacik i spirytus ??

#492352  autor: kerim36
 27 lip 2011, 07:36
bazujesz na oryginalych czesciach, czy pasciach z allegro za 1zl??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#492472  autor: ciuchcia
 27 lip 2011, 15:34
Yoo! pisze:.....wyczyszczenia, wacik i spirytus ??
szczoteczka, suchy wacik. Jesli nie dysponujesz srodkiem, ktory nie zostawia osadow na ukladach (np IPA) to sadze, ze lepiej na sucho :) Oczywiscie slyszalem o patentach ze spirytusem, perfumami nawet (osobiscie uzywalem swego czasu spirytusu) ;p ale nie chce miec potem Twojego telefonu na sumieniu :) Wymiana gniazda na plycie to koszt ok 150 zl. Ale bycmoze pomoze wygrzanie okolic gniazda, zeby usunac ewentualne zimne luty - to juz mniejszy koszt.

#492641  autor: rogmaniek
 28 lip 2011, 02:08
Yoo! pisze:Witam,jakiś czas temu pojawił mi się problem w postaci nie działającej 7 na mojej klawiaturze
Miałem podobnie w mojej 6220 classic. Przyciski po lewej stronie klawiatury przestawały działać. Na szczęście telefon był wtedy na gwarancji. Wymienili właśnie taśmę, choć nie sprawdzałem, jak to wygląda :smt042

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!