• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #492043  autor: david2194
 25 lip 2011, 17:26
Witam wszystkich

Posiadam Nokię 6210 którą kupiłem całkiem niedawno (używkę) wszystko śmigało b.dobrze. Pewnego dnia wyszedłem do łazienki umyłem ręce i dotknąłem wilgotnymi rękami telefonu (może miałem kilka kropel wody na ręce). Na klawiaturze miałem ułamane klawisze 6 i 9 (większa połowa klawiszy była) i kiedy pisałem sms przestał działać klawisz 9 następnie 7 no i 8. Wyłączyłem telefon wysuszyłem i nic. Powtórzyłem tą czynność chyba z 2 razy no i zadziałało za 2gim razem więc zasunąłem slider i odłożyłem telefon za chwilę otwieram i znów nie działają 7 8 9 a klawisz 4 czasami włącza aparat. Później przestały działać klawisze * 0 i #. Któryś klawisz zadziała 1 raz na 100 razy.

Przeczytałem ten temat całkiem podobny do mojego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1789589.html i ktoś tam pisał że:
"Wilgoć się dostała do telefonu. Nowa płytka klawiatury powinna rozwiązać problem. "
to też zrobiłem. Kupiłem nowa płytkę klawiatury założyłem wciskam wszystkie klawisze po kolei - działa. Więc skręcam telefon włączam i 7 8 9 nie działa. Klawisze działają "od czasu do czasu" naprawdę bardzo rzadko prawie wcale (raz na 100 razy któryś zadziała).

Nie mam pojęcia co może być przyczyną bardzo proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam Dawid ;)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 21:05 przez david2194, łącznie zmieniany 1 raz.