Witam!!!!
Mam problem z cell info w Nokia C7 z Symbian3,nie działa mi w sieciach Plus i T-Mobile.Natomiast w sieciach Orange i PLAY jest ok i działa.
Może ktoś wie jak skofigurować te wiadomości sieciowe ,jaki numer tematu tam dać,żeby te cell info działało dla sieci T-Mobile i Plus w tym telefonie Nokia C7.
Poza tym jest wkurzajace, bo miga na zmiane z nazwą profilu OGÓLNY i nie da tego zrobić,żeby swieciło na stałe jak jest dostępne?
Dodam ,że jestem w zasięgu cell info wszystkich sieci, bo na telefonie NOKIA E66 na każdej karcie pokazuje mi nazwe mojej miejscowości.
Natomiast z Nokia C7 mam problem jak pisałem w sieci T-Mobile i Plus.
Proszę o pilnie o pomoc.
[ Dodano: 2011-07-24, 20:29 ]
Działa to CELL INFO na telefonie NOKIA C7-00,dziś testowałem na wszystkich polskich sieciach na trasie SIEMIATYCZE-WARSZAWA i jest ok,ale jest problem ,że pojawia tylko na 2-3 sekundy na nim i znika i pojawia się nazwa profilu OGÓLNY i nie da tego ustawić na stałe tego CELL INFO.Jest z tym problem w tym telefonie i to duży i wada tej Nokia C7,powinna tą kwestią zająć NOKIA CARE i poprawić to w następnej nowszej wersji dajmy softu do tego telefonu,bo zepsuli tą kwestie,że nie da tego se zmieniać i ustalać na stałe co ma być wyświetlane czy CELL INFO,czy nazwa profilu OGÓLNY lub inny.A to miga jak szalone z tą nazwą profilu na zmiane lub jeszcze nie,bo coś w sieciach zrypane......;
Brak słów;
Odnośnie sieci T-Mobile faktycznie te Cell INFO nie działa u mnie na telefonie NOKIA C7 ,gdyż mają jakąś awarie u mnie u regionie,od SOKOLOWA PODLASKIEGO na Wschód te CELL INFO T-Mobile wogóle nie dziala na żadnym nadajniku i jest problem ,bo nie chco tego poprawić,choć dwa razy zgłaszałem do nich za 2,44 zł. na biuro obsługi,natomiast na zachód od Sokołowa do Warszawy z Warszawą włącznie te Cell Info w sieci T-Mobile działa poprawnie.Pani Kasia natomiast na infolini T-Mobile powiedziała,ze jest ok,a faktycznie na wschód od Sokolowa Podlaskiego nie działa na żadnym ich nadajniku!!!!!!
Odnośnie sieci Plus i Cell INFO też jest problem,gdyż u mnie mieście Siemiatycze,miasto powiatowe,woj.podlaskie działa,ale tylko na terenie 1/4 miasta na reszcie nie chce działać wogóle ,natomiast gdy wjeżdżam do woj.mazowieckiego jest już ok.
Olewają te sieci T-Mobile i PLUS po prostu Wschód Polski,jak pisałem w T-Mobile cały region u mnie nie ma tego Cell INFO,jakaś awaria i tego nie porawiają,Plus natomiast kuluje z zasięgiem UMTS,podobnie jak T-Mobile u mnie w Siemiatycze,woj.podlaskie,z zasięgiem GSM też jest problem,dajmy miejscowośc ADAMOWO-ZASTAWA,gmina Mielnik nad Bugiem,powiat Siemiatycze,woj.podlaskie wogóle bez zasięgu GSM PLUSA,trzeba przez rusków u nich w XXI WIEKU stamtąd dzwonić,usługe CELL INFO też mają niedopracowaną ten Plus w całym regionie podlasia u mnie i stąd te problemy.
W T-Mobile te Cell INFO coś zrypało powiat Siemiatycze niedawno i wogole nie działa.Czyżby po tej zmianie z nazwy Era na T-Mobile.......czy nawałnice i nic nie robią.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-07-31, 10:33 ]
T-Mobile poprawilo to CELL INFO w końcu u mnie w regionie-- mieli widocznie awarie.
Ale sieć Plus olewa wszystko ma u mnie w regionie powiat Siemiatycze,woj.podlaskie ma najmarniejszy zasięg GSM,brak zasięgu ADAMOWO-ZASTAWA,
nie wspominając o UMTS w Siemiatycze,gdzie pokrycie jest tylko 1/3 miasta,praktycznie zerowe,
a usługa CELL INFO w trybie GSM w tej sieci PLUS jest najmarniejsza i wogóle nie działa ,od czasu do czasu wskoczy tylko Siemiatycze i to też na terenie 1/6 miasta Siemiatycze.....!!!!!!!Gdzie we wszystkich sieciach te CELL INFO działa juz poprawnie praktycznie wszędzie oczywiscie oprócz PLUSA!!!!!
Sieć Plus jako jedyna nie ma numerów z prefiksem 5XX na początku i kiedy będą?
Wszystkie inne sieci w Polsce maja numery,prefiksy w jakimś początkiem numerów tel.komórkowych 5XX,a u Nich brak w żadnej ofercie,ani na abonament ani na karta:
50x PTK Centertel Orange
51x PTK Centertel Orange
530 P4 Play
531 P4 Play
532 Polska Telefonia Cyfrowa T-Mobile
533 P4 Play
534 P4 Play
535 P4 Play
5XX Polkomtel Plus..............BRAK!!!!!!!
WOLNY PREFIX 57X;
Moim zdaniem ten Plus jest najgorszą i najmarnieszą siecią w POLSCE olewającą wszystko,klienta,abonenta i nic nie robiącą,żyjącą tylko z oszukańskich reklam i haraczu płaconego im przez Play za ich rozpadające nadajniki,których też jest w zależnosci od regionu jak na lekarstwo i nic nie robią nowych,tylko jeszcze wyłaczają działajace lokalizacje przykładowo :Hołowczyce,gmina Sarnaki,powiat Łosice,woj.mazowieckie,które rdzewieją teraz niedziałające na deszczu i śniegu,zamiast to przenieść w drugie miejsce lub uruchomić spowrotem!!!!!!
Nie wiem jak ten nowy własciciel Solarz ma gospodarować w tym PLUSIE jak tak oni robią,czyli nic,może on cos w końcu w niej na dobre pozmienia.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 sie 2011, 22:32 przez wiertolot, łącznie zmieniany 1 raz.