• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #488836  autor: diagoras
 13 lip 2011, 10:59
Witam!
Mam problem z nawigacją w Nokii c5-00. Jako, że sprawa tyczy aplikacji Nokia ovi maps toteż problem ten zapewne może występować również w innych telefonach pracujących na tym oprogramowaniu
A problem u mnie jest taki, że nie słychać nawigacji głosowej. Wszystko działa ładnie, płynnie, lecz głosu brak. Wgrywałem wiele razy na nowo mapy i efekt w zasadzie ten sam. Czy miał ktoś z Was podobny problem i wybrnął z niego? Proszę o odpowiedź

#488839  autor: HypnoticMan
 13 lip 2011, 11:20
A w ustawieniach na pewno masz włączony głos?
Jeżeli tak i dalej nie działa, to być może uszkodzone są pliki odpowiedzialne za to.
Wgranie map tutaj nic nie pomoże. Spróbuj przywrócić ust. fabryczne bądź zaktualizować oprogramowanie.

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE

#488841  autor: Ramirez
 13 lip 2011, 11:27
Głos oddzielnie sie dogrywa przecież.
Włącz Nokia maps, daj Opcje, Ustawienia, nawigacja, wskazówki dla kierowcy i wybierasz głos który ma być używany, jeżeli nie masz żadnego to można od razu sobie go pobrać z internetu.

#488896  autor: diagoras
 13 lip 2011, 15:24
Udało się. Okazało się, że nie było wgranego głosu i nie było w ogóle ikon pogłaśniania/przyciszania więc nie było słychać komunikatów głosowych.
Mam natomiast obecnie inny problem...
Na stronie Nokia ovi maps są dostępne dwie opcje lektorów polskich:
kobieta-polski i kobieta - z nazwami ulic.
Używam obecnie pierwszej opcji, ale wgrałem sobie również lektora drugiego z nazwami ulic i mam problem, bo gdy daję USTAWIENIA to widzę tam tylko jedną opcję mimo tego, że mam komunikat,że druga opcja została przeze mnie pobrana i zapisana w moim telefonie.
Problem tylko gdzie została zapisana i jak ją mam aktywować czy przenieść po prostu do panelu NOKIA maps by była widoczna tak samo jak opcja pierwsza w USTAWIENIACH?

#488944  autor: dario321
 13 lip 2011, 18:49
powinna byc na tej liscie co sa wszystkie do wyboru,a Ty powinienes miec mozliwosc by tylko ją wybrac/zaznaczyc
ja tez mam oba warianty i jest przy nich malenki telefonik co jest podpowiedzia,ze sa one w telefonie.zaznaczam/wybieram ten ktory chce i ok.