• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #479001  autor: jowita
 01 cze 2011, 10:00
Witam. Mam telefon (nowy) od stycznia, nigdy nie sprawiał problemów.
Od jakiegoś czasu zdarza się, że ktoś do mnie dzwoni ale..mój telefon nie dzwoni ;( i nie ma później w rejestrze nieodebranych połączeń. To się zdarza tylko od czasu do czasu, raz na kilka dni, ale mimo wszystko wolałabym zeby sie nie zdarzało. Aby była jasnosć, nie, nie byłam poza zasięgiem, na pewno nie - ostatnio w mieszkaniu, w centrum Poznania...

Czy to może być wina sieci? Czy telefonu? Nie miałam nigdy programów filtrujących połączenia.

Mogę przeinstalować wszystko od nowa, ale...czy muszę i powinnam?..

#479058  autor: dario321
 01 cze 2011, 15:38
masz najnowszy soft?
jesli format pamieci telefonu nie pomoze to próbuj reklamowac...

#479080  autor: jowita
 01 cze 2011, 17:59
Ja wiem że zawsze mogę przeinstalować, ale to wiąże się z dość długą pracą, więc nie chcę standardowo zaczynać od najprostszego rozwiązania (które może zadziała a może nie). Dlatego zadaję pytanie na forum. Spodziewałam się, że może inni mają lub mieli podobny problem, że może jakaś aplikacja powoduje taki efekt, itd.

Ostatnio probowałam bezskutecznie pobierać aplikacje z Ovisklepu (zanim odkryłam pomysł jak ściągnąć je na PC). Ściągało mi się coś, czego nie mogłam otworzyć. Zauważyłam potem, że telefon skasował mi najnowsze smsy i przeniósł ich magazynek z powrotem z pamięci masowej do pamięci telefonu, więc zaczęłam myśleć czy to nie spraw braku pamięci. Teraz zmieniłam ustawienia wiadomości i zobaczymy...

#479091  autor: dario321
 01 cze 2011, 18:40
najprostsze rozwiazania bywja najskuteczniejsze :wink: