Użytkuje P1i od prawie miesiąca i muszę powiedzieć, że żałuje jego kupna dopiero teraz. Trzeba było to już zrobić dawno temu
Jak dla mnie telefon do korzystania z internetu jest świetny szczególnie dzięki dotykowemu ekranowi a pisanie postów, dzięki qwerty to przyjemność (chociaż do smsów w dużej ilości wolę jednak telefon ze zwykłą klawiaturą). Brak EDGE jednak jest odczuwalny, gdy nie ma 3G. Łączenie z internetem również trochę dziwne jest, gdy korzysta się z Opery Mini. Najpierw muszę włączyć przeglądarkę telefonu i zminimalizować a później dopiero normalnie korzystać z Opery. Chyba, że robię coś nie tak
WiFi chodzi dobrze jak już się połączy. Telefon wg specyfikacji obsługuje tylko "b" i np. u mnie jak sygnał z Pentagrama od początku dobrze łapał to z TP Linka w ogóle. Musiałem zmienić nadawanie na "b only" i normalnie. Dodałem urządzenie, zmieniłem znów na "b+g" i normalnie widzi. W porównaniu do E51 trochę słabiej odbiera.
Jeśli chodzi o rozmowy to wg mnie trochę za cichy jest głośnik w porównaniu do innych moich telefonów. Zasięg trzyma za to dobrze. Zaryzykuje stwierdzenie, że prawie jak E51.
Bateria jak na moje sporadyczne korzystanie z internetu, gdy potrzebuje oraz kilka minut rozmów wytrzymuje ok 3 dni. Przy większym dzwonieniu i dużej ilości smsów nawet w dzień czasu dam mu radę
3G mam cały czas włączone. W końcu po to jest, żeby z niego korzystać
Nawigacji jeszcze nie miałem okazji przetestować. Nie mam pojęcia jak zainstalować, ale jak znajdę trochę więcej wolnego czasu to się tym zajmę.
Telefon już trochę wiekowy, ale pomimo to warty kupna.