• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #46493  autor: swanno
 19 sty 2006, 20:43
Dziś podłączyłem do mojej 3650 zestaw słuchawkowy od 6030 i pojawiła mi sie pod wskaźnikiem zużycia baterii ikonka ze słuchawkami, zestawik działał elegancko.
Ale problem pojawił sie po odłączeniu słuchawek, bo owa ikonka nie zniknęła sama.
I teraz dzwoniąc gdziekolwiek nie słyszę nic, ani sygnału ani rozmówcy, głucha cisza a jednak czas połączenia leci.

Czy wiecie jak wyłączyć te słuchawki aby móc normalnie dzwonić????

Znalazłem jedynie coś takiego: menu -> tools -> settings -> accessory settings i tam do wyboru są opcje: headset, loopset, text phone, handsfree. Żadna z tych opcji nie przywraca możliwości normalnej rozmowy przez głośnik.

Z góry dzięki :wink:

#46515  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:16
Może spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne :roll:

#46530  autor: swanno
 19 sty 2006, 21:35
Myślałem o tym ale to będzie się wiązać z ustawianiem i wgrywaniem wszystkiego od nowa tak??
Jeśli tak to wolałbym inny sposób.

Ludzie ja wiem że wy tu wszystko wiecie o Fonikach, piszcie :lol:

#46536  autor: piotrz
 19 sty 2006, 21:44
nie...nie musisz formatować...wystarczy wejść w ustawienia :arrow: przywróć ustawienia fabryczne...nie wiem gdzie dokładnie już.

#46540  autor: swanno
 19 sty 2006, 21:49
No dobra skoro tak radzicie :wink:

Ale czy aplikacjom zapisanym w pamięcie telefonu nic nie będzie? Co będę musiał ustawiać od nowa??

#46543  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:54
Aplikacje to chyba polecą w kosmos chyba,że coś się zmieniło,a tak to wszystko od nowa będziesz musiał wgrywać

#46592  autor: luukkaassz
 19 sty 2006, 23:18
Przy przywracaniu ustawień farbycznych nic z telefonu nie zostaje skasowane - zostaną twoje kontakty, zdjęcia wtym aplikacje.

#46629  autor: nhm
 20 sty 2006, 10:48
Po przywroceniu ustawien fabrycznych z menu telefonu dane pozostana na swoim miejscu. Po formacie owszem zniknie wszystko. Ja uwazam ze cos mechanicznie zostalo uszkodzone. Zajrzyj w miare mozliosci do otwory wejsciowego i zobacz czy nic tam sie np. nie oderwalo :)

- = n h m = -

#46646  autor: piotrz
 20 sty 2006, 12:19
Przemek pisze:Aplikacje to chyba polecą w kosmos chyba,że coś się zmieniło,a tak to wszystko od nowa będziesz musiał wgrywać
po formacie tak, ale nie po przywróceniu ustawień fabrycznych. :)

#46658  autor: swanno
 20 sty 2006, 12:56
Udało sie!

Muszę wam powiedzieć że przywracanie ustawien fabrycznych potraktowalem jako ostatecznosci postanowilem pokombinowac jeszcze.
Pogmerałem troche w tym gniazdku sluchawkowym i ikonka zniknela a fonik znow nadaje sie do dzwonienia.

Dzieki wszystkim :lol: