• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #463514  autor: user_delete34
 06 mar 2011, 11:35
Chciałbym w swojej "eNce" ustawić tapetę na pełnym ekranie, jednak nie znam się na robieniu motywów, a program FreeFSWP (chyba tak się nazywał) u mnie nie działa. Czy jest w ogóle jakaś inna metoda na ustawienie tapety na pełnym ekranie?

#463610  autor: Jaca
 06 mar 2011, 17:49
Spróbuj tym sposobem KLIK

#463734  autor: dario321
 07 mar 2011, 10:26
Markadiusz pisze:program FreeFSWP (chyba tak się nazywał) u mnie nie działa
tak sie nazywa,a nie dziala bo n79 ma feature pack 2 :wink:

#463839  autor: user_delete34
 07 mar 2011, 17:19
To co, to ten FP2 to blokuje? Symbian multimedialny, ale żeby nie szło zrobić czegoś takiego, jak tapeta na pełnym ekranie to coś nie ten on jest...
Próbowałem jeszcze programów (do robienia motywów): Zensis Theme DIY, Pic2Theme i Advanced Theme ale niestety żaden nie daje oczekiwanych efektów :(
@Jaca: Tego, co mi podałeś jeszcze nie próbowałem, ale o ile dobrze pamiętam to to był sposób na starsze telefony i jeszcze pochłaniał dość dużo RAMu.

#463964  autor: agent terenowy
 07 mar 2011, 23:33
Ja używałem takiego programu, co się nazywa Gdesk.
Jest to nakładka następująca ekran główny, jaki jest zwykle w Symbianie. Bardzo dużo możliwości personalizacji, typ i wielkość zegara, kolor itd.
I tapeta jest na cały ekran. :)

www.slot.art.pl
agentterenowy.jw.lt

#464073  autor: user_delete34
 08 mar 2011, 18:12
Co do takich, to też już jakiś miałem. Dla mnie SHIT. Nie wiem, czy to nie był właśnie Gdesk, w każdym razie byłem niezadowolony z tego i natychmiast to usunąłem. Nie chcę żadnych nakładek.

#464074  autor: davvid
 08 mar 2011, 18:15
Markadiusz pisze:Co do takich, to też już jakiś miałem. Dla mnie SHIT. Nie wiem, czy to nie był właśnie Gdesk
Może to był vHome. Tapeta niby na cały ekran, ale beznadziejne ikonki zasięgu i baterii. Wywaliłem po 15 minutach.

#464194  autor: user_delete34
 09 mar 2011, 16:16
@davvid:
Tak, to był właśnie vHome.
@agent terenowy:
Patrzyłem trochę na GóGLu na GDesk i o ile to, co zauważyłem, to szczyt możliwości GDeska... to wolę przyciętą tapetę :P Nie interesuje mnie wygląd podobny do Okien Vista. Jedyne, co mi wyraźnie przeszkadza w wyglądzie trybu gotowości w N79 to brak możliwości ustawienia tapety na pełny ekran, reszta ładna jest.
No nic, chyba trzeba będzie w weekend wypróbować metodę, którą podał Jaca, chyba, że macie jeszcze jakieś propozycje.