Witam,
mam do Was pewne pytanie, ostatnio zaniosłem do serwisu swój telefon ponieważ na wyświetlaczu zauważyłem wypalony pixel, do tego doszedł uszkodzony głośniczek (podczas rozmów trzeszczy, brzęczy - uciążliwe podczas prowadzenia rozmów), wypadająca bateria podczas gdy otwiera się klapkę i chce się wymienić kartę sim, tak jakby brakowało jakiegoś zaczepu oraz czasami przycinający się soft.
Telefon oczywiście na gwarancji, wcześniej zadzwoniłem i zapytałem, czy takie uszkodzenia kwalifikują mój telefon do naprawy gwarancyjnej, telefonicznie uzyskałem odpowiedź, że jak najbardziej, a więc kierunek serwis Nokia Care przy ul. Karskiego 5.
Cala naprawa trwała 1 dzień, przychodzę, odbieram telefon, a tam pixel jak był uszkodzony tak jest, czyli wyświetlacz nie został wymieniony, do tego głośnik w dalszym ciągu trzeszczy, brzęczy podczas prowadzenia rozmów, a bateria wylatuje, jedyne co zostało zrobione to wgrany nowy soft, natomiast na karcie gwarancyjnej mam zapis, że wykonano naprawę w zakresie MR, naprawa mechaniczna i kod stwierdzonej usterki 291.
Teraz moje pytanie brzmi, co to jest za kod usterki i czego tyczy się ten zapis MR odnośnie wykonanej czynności?
I jeszcze jedno pytanie, czy walczyć o to, aby telefon został naprawiony jak należy, czy nie ma sensu, bo i tak będzie olewka z ich strony na klienta. Pewnie gdybym zapłacił i nie miał gwarancji, to wymienialiby wszystko z wielką przyjemnością, zapewne może jeszcze by dodatkowo wymyślali uszkodzenia.
Czekam na Waszą odpowiedź.