• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #44197  autor: mcmaxim
 13 sty 2006, 04:27
Ekhm... moze zaczne tak :-)
Bawilem sie swoim cackiem i bawilem, az mi wpadla glupia mysl do glowy: dlaczego pomimo iz karta ma ponad 60 megsow, mam na niej ciagle zajete 20, takie siakies ukryte? (jak windoza normalnie ;-) )
No i tak doszedlem do fajnego miejsca pod nazwa "format karty pamieci". Jakiez bylo moje zdziwienie (he, he, he) jak po formacie zniknal mi quickoffice, snake-ex, adobe, imaging, "tematy", itp. rzeczy - jak jednoczesnie zauwazylem, kurtuazyjnie dostarczane przez pomaranczke z nowym fonem w komplecie.
I tu pojawia sie pytanie, a wlasciwie kilka pytan:
a) czy da sie to jakos odzyskac? (np. kopiowanie karty)
b) czy moze lepiej wziac od kogos nieformatowana karte, i zrobic backup via PCsuite? (ale jakos nie wierze, ze kopia awaryjna obejmie oprogramowanie uzytkowe...)
c) czy isc do saloonu orąż, i powiedziec, ze "sie samo sie sformatnelo, o! i ja cem nowa karte!" ;-)
Z gory dzieki za pomoc.
A... coby nie smiecic, od razu zaytam tutaj: czy jest jakikolwiek modul umozliwiajacy uruchomienie radia w tym czyms? I nie pytam o softowe radio, bo wiem ze mozna sluchac przez internet, ale jakos mi sie koszty nie usmiechaja, poza tym jakosc nie ta.

#44264  autor: piotrz
 13 sty 2006, 14:54
odzyskać już tego nie odzyskasz.co do kopii to najlepiej włóż tą kartę np do aparatu cyfrowego (jesli masz oczywiście).wtedy wejdź w jego ikonkę i tam będzie zawartość Twojej karty.wystarczy to skopiować na dysk.
możesz też wejść w pc suite i tam będzie taka opcja jak "menedżer plików. wystarczy wszystko tam skopiować i przesłać na kompa.
co do trzeciego pomysłu to jak chcesz to idź, ale możesz się ośmieszyć.
raczej radia nie dokupisz. ewentualnie możesz kupić jakieś słuchawki z wbudowanym radiem, ale do nokii nic takiego nie widziałem

#44269  autor: Slodziak
 13 sty 2006, 15:02
z tym servisem to nie próbuj, bo oni to za 3 arzem na tą samą usterke wymieniaja, a po 2 to jak zeobaczą ze wszytsko jest spox z karta to sei ośmieszysz!! :)

#44415  autor: NMonster
 13 sty 2006, 20:37
Nie no karta jest OK wiec napewno jej nie wymienią....co do softu to znajdziesz go na stronce www.nokia.pl - wejdz w swoj telefon i tam masz pliki do sciagniecia..poszukaj....

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#44600  autor: mcmaxim
 14 sty 2006, 13:53
1. co do kopiowania: ale nie skopiujesz zainstalowanego softu...
2. radio - wlasnie czegos takiego szukam. wbudowane w sluchawki. a propos: zeby sluchac po gprs nawet nie trzeba sciagac specjalnego programu - jesli jakas stacja nadaje w necie w formacie Real, to wystarczy sciagnac plik .ram na komorke i hula :-)
3. co do serwisu: ale jesli bym poszedl do salonu idei, i powiedzial ze dostalem czysta karte,a od znajomych dowiedzialem sie, ze sie dostaje z softem? ;-)

a tak wogole, to w miedzyszacie pogrzebalem w necie i sobie sam poinstalowalem to, co mi jest potrzebne :-) m.in. worda z edytorem, a nie tylko przegladarke, i fajne themes :-D
ps. nokia na swoich stronach mnie rozsmieszyla juz wczesniej pobieraniem pieniazkow chociazby za... themes, ktorych darmowych tony w necie...
pzdr.

#44822  autor: MarcinK
 15 sty 2006, 00:13
Z punktem 1 sie nie zgodze bo akurat sie da :wink: