Ekhm... moze zaczne tak

Bawilem sie swoim cackiem i bawilem, az mi wpadla glupia mysl do glowy: dlaczego pomimo iz karta ma ponad 60 megsow, mam na niej ciagle zajete 20, takie siakies ukryte? (jak windoza normalnie

)
No i tak doszedlem do fajnego miejsca pod nazwa "format karty pamieci". Jakiez bylo moje zdziwienie (he, he, he) jak po formacie zniknal mi quickoffice, snake-ex, adobe, imaging, "tematy", itp. rzeczy - jak jednoczesnie zauwazylem, kurtuazyjnie dostarczane przez pomaranczke z nowym fonem w komplecie.
I tu pojawia sie pytanie, a wlasciwie kilka pytan:
a) czy da sie to jakos odzyskac? (np. kopiowanie karty)
b) czy moze lepiej wziac od kogos nieformatowana karte, i zrobic backup via PCsuite? (ale jakos nie wierze, ze kopia awaryjna obejmie oprogramowanie uzytkowe...)
c) czy isc do saloonu orąż, i powiedziec, ze "sie samo sie sformatnelo, o! i ja cem nowa karte!"

Z gory dzieki za pomoc.
A... coby nie smiecic, od razu zaytam tutaj: czy jest jakikolwiek modul umozliwiajacy uruchomienie radia w tym czyms? I nie pytam o softowe radio, bo wiem ze mozna sluchac przez internet, ale jakos mi sie koszty nie usmiechaja, poza tym jakosc nie ta.