• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #339080  autor: borsuk916
 03 cze 2009, 23:37
Witam
Mam nokie n95(tomtom i zadnego wiecej dodatkowego programu) w sieci era. Co jakis czas telefon wysyla mi sms na numer 92555 (koszt 30zł) ale nei ma sladu w telefonie ani raportu o tym sms:/ tylko w I-boa widac ze sms zostal wyslany:(Czy wie ktos co sie dzieje?? gdzie mam sie z tym zglosic??
Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 08:52 przez borsuk916, łącznie zmieniany 1 raz.

#339095  autor: vinc
 04 cze 2009, 08:57
Myślę, że nie jest to wina sieci i najlepiej zrób reset telefonu poprzez kod *#7370#, ale musisz pamiętać, że wszystkie dane w telefonie zostaną usunięte :? Dokładnie przywróci to telefon do stanu z przed zakupu. Wobec tego przemyśl to ;) Bardzo możliwe, że złapałeś jakiegoś wirusa lub coś kiedyś aktywowałeś... Szybkie wyszukiwanie w google znalazło ten numer na tej stronce i cena pasuje ;) KLIK Wobec tego sprawdź czy nic tam nie aktywowałeś.

Obrazek

#436577  autor: Radziuk
 20 paź 2010, 12:01
Witaj. Mam identyczny problem. Z mojego telefonu co jakiś czas jest wysyłany sms na numer 92555 który pobiera z konta 30 złotych a ja nic na ten temat nie wiem. Tak dla adnotacji dodam, iż również posiadam raporty o wysłaniu tych smsów lecz żadnej odpowiedzi zwrotnej. Telefon mam w sieci ERA na abonament.
Model aparatu to nokia 6730.
Przejrzałem internet i nie widzę żadnych szczególnych informacji dotyczących tego numeru, za co ta usługa odpowiada, zauważyłem jednak, że firma w której zakupuje się usługi na firmę, oferuje płatności sms w takim numerze, jednak nie mogę ich oskarżać z tego powodu, iż wiele usługodawców sms premium korzysta z takich numerów więc nie mam żadnych dowodów. Jedynym racjonalnym wyjasnieniem jest ingerencja osób trzecich ze strony operatora. Jak wiemy era słynie z wielu oszustw.

#436703  autor: aizo
 20 paź 2010, 19:56
Jak już napisał vinc, być może jakiś wir czy inne dziadostwo.Może ktoś się bawił Waszym phonem i coś ściągnął i włączył.

Być może coś sami pobieraliście czy korzystaliście z jakiś usług przez sms-a premium.

Przejrzycie zawrotność telefonu.
Era, jak i żadna inna sieć nie zrobiła by czegoś takiego.

Sms sam z siebie się nie wyśle.
Czasem jak sa różne ,,darmowe,, gry np rybka czy odpicuj fure to płaci sie tam za pokarm czy tuning auta.Ale użytkowik otrzmuję info o kosztach sms-a.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#436771  autor: dario321
 21 paź 2010, 10:17
rada; format karty pamieci i telefonu kodem *#7370#

#437536  autor: thonka
 25 paź 2010, 23:13
nie korzystaliscie z jakichs konkursow (ostatnio glosny byl przekret z konkursem organizowanym przez tlen.pl sms byl na 92555), gier (np. sudoku) loterii (na zasadzie wyslij sms dostaniesz mase minut i smsy do wszystkich sieci)?

polecam poczytac: http://forumprawne.org/nowe-technologie ... lenie.html
wiele z tych wyludzen to jacys malolaci, ktorzy po prostu chca gre lub doladowanie opcji premium w tibii itp. bzdetach nie zdajac sobie sprawy z tego, ze jest to karalne. jest tez strona ktora za wysokie sms premium (w tym rowniez numer 92555) wyplaca potem kase na konto (sms za powiedzmy 30,5zl a wyplacaja ok. 9zl na konto delikwenta).

nie macie moze dzieci albo dajecie komus telefon do zabawy? usunac raport to chwila...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet