• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #413690  autor: Sig
 29 cze 2010, 12:31
Dzień dobry,

Problem zgłosiłem operatorowi w Sobotę, jeszcze nie zdążył się zająć...

Telefon nokia e61i działa w sieci Gadu Air. W sieci tej korzystam z Wybranych Numerów - 1gr za SMS do numeru wybranego z dowolnej sieci. Działało ok, ale od Soboty nie mogę wysłąć SMS na ten wybrany numer (który jest w sieci PLUS) - do innych numerów w Plus, jak i innych sieci działa. Wiadomości po prostu zostają w Outbox jako Failed. Byłem pewien, ze to wina operatora, ale wczoraj przełożyłem na chwilę kartę do Nokii 6020 i SMS się wysłał... Problem raczej występuje z telefonem? Pobierałem ponownie konfigurację, ale to bez sensu bo problem jest tylko z tym jednym numerem. Docelowy numer nie ma zapchanej skrzynki, ani nie blokuje numeru wysyłąjącego - przynajmniej nikt tego świadomie nie włączał.

Poczekam na odpowiedź od operatora, w historii konta łądnie widać niewysłane SMS, ale może to jednak wina telefonu?

#413692  autor: kowcio
 29 cze 2010, 12:35
Spróbuj sformatować telefon. Ale wszystkie dane z telefonu zostaną usunięte, więc polecam kopię zapasową.

Zrób tak, wyłącz telefon, naciśnij klawisze: *, 3, [zielona słuchawka], [power] i trzymaj je aż do drugiego napisu "NOKIA" bądź az telefon sie uruchomi. Być może to pomoże.

#414041  autor: Sig
 30 cze 2010, 20:06
Dziękuję, pomogło.

#414043  autor: staruch
 30 cze 2010, 20:24
kowcio pisze: klawisze: *, 3, [zielona słuchawka], [power] i trzymaj je aż do drugiego napisu "NOKIA"
SKAD MASZ TAKIE INFORMACJE TECHNICZNE?

pozdro

#414089  autor: kowcio
 30 cze 2010, 21:51
staruch pisze:kowcio napisał/a:
klawisze: *, 3, [zielona słuchawka], [power] i trzymaj je aż do drugiego napisu "NOKIA"

SKAD MASZ TAKIE INFORMACJE TECHNICZNE?
Co masz na myśli? Przecięż to żadna ameryka, wystarczy wpisać w google "hard reset symbian" i znajdziesz taka instrukcje lub kod. Ja tam kodu nigdy nie pamiętałem, więc nauczyłem się tej kombinacji. Kombinacja klawiszy jest o tyle lepsza, że da radę sformatowac telefon nawet jak nie będzie chciał odpalić.