• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #411094  autor: mazi1992
 18 cze 2010, 10:35
Witam moich kochanych forumowiczów;) dziś chciałbym was poprosić o radę. Kupiłem na allegro nokię e66 za 340zł w super stanie <jupi> i prawdopodobnie ma simlock'a na PLUS'a(tego się dowiem jak dostanę telefon) I tu moje pytania:
1. Mam abonament w play i czy jakbym poszedł do salonu play to by mi ściągnęli tą blokadę z powodu tego ze jestem ich stałym klientem?Powiedziałbym ze ten co dostałem od sieci uległ uszkodzeniu z mojej winy i czy mogą mi ten telefon odblokować bo nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie. czy takie rzeczy mają miejsca?
2. Ile kosztuje ściągnięcie w komisach czy serwisach? Dziś skontaktowałem się z jednym Panem z komisu i powiedział ze to nie możliwe? prawda to?
3.A może w serwisie nokii za "taniej" mozna to zrobić?
4. Ewentualnie podkładka turbo sim? jeśli tak to proszę o dokładny link bo nie mogę znaleść obsługującego ten model. i czy jest to tak skuteczne?
5. Czy pozostaje mi zapłacić w plusie 75 zł?

miłego dnia życzę;)

#411101  autor: Orfi
 18 cze 2010, 10:55
Pozostaje zapłacić 74,99 PLN w Salonie Firmowym Plusa i poczekać 4-5 dni na kod do odblokowania i wtedy masz pewność, że simlock jest prawidłowo ściągnięty albo w komisie i tam za podobną kwotę ( z tym jest różnie, bo zależy od komisu, w niektórych jest taniej), tyle, że bez gwarancji , że będzie prawidłowo działał. Play nie zdejmie Tobie simlocka założonego na Plusa nawet gdybyś był złotym klientem.

Orfi

#411111  autor: Jaca
 18 cze 2010, 11:12
mazi1992 pisze:1. Mam abonament w play i czy jakbym poszedł do salonu play to by mi ściągnęli tą blokadę z powodu tego ze jestem ich stałym klientem?Powiedziałbym ze ten co dostałem od sieci uległ uszkodzeniu z mojej winy i czy mogą mi ten telefon odblokować bo nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie. czy takie rzeczy mają miejsca?
To na pewno nie przejdzie.
mazi1992 pisze:2. Ile kosztuje ściągnięcie w komisach czy serwisach? Dziś skontaktowałem się z jednym Panem z komisu i powiedział ze to nie możliwe? prawda to?
Pan się nie zna i tyle. Zajrzyj tutaj KLIK

#411118  autor: Forest150
 18 cze 2010, 11:39
Turbo sim nigdy nie patrzyłem na model obsługiwany ale jest wada takiego rozwiązania bo czasami wyskakuje włóż kartę sim. Ale ewentualnie jak chcesz kupić to tylko sprawdź na jakim symbianie chodzi i jeśli telefon z takim samym symbianem będzie obsługiwany na liście turbo sim to będzie hulało 8)
 #411124  autor: kuwejt
 18 cze 2010, 12:08
mazi1992 pisze: 1. Mam abonament w play i czy jakbym poszedł do salonu play to by mi ściągnęli tą blokadę z powodu tego ze jestem ich stałym klientem?Powiedziałbym ze ten co dostałem od sieci uległ uszkodzeniu z mojej winy i czy mogą mi ten telefon odblokować bo nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie. czy takie rzeczy mają miejsca?
Nie ma takiej możliwości
mazi1992 pisze: 2. Ile kosztuje ściągnięcie w komisach czy serwisach? Dziś skontaktowałem się z jednym Panem z komisu i powiedział ze to nie możliwe? prawda to?
Nie prawda. Cena zależy już od serwisu/komisu. W 60zł jak dobrze poszukasz to się zmieścisz
mazi1992 pisze: 3.A może w serwisie nokii za "taniej" mozna to zrobić?
Napeno za "taniej" nie ma takiej możliwości.
mazi1992 pisze: 4. Ewentualnie podkładka turbo sim? jeśli tak to proszę o dokładny link bo nie mogę znaleść obsługującego ten model. i czy jest to tak skuteczne?
jest skuteczne, jednak do większości trzeba przycinać karte sim, Jeśli niegdy tego nie robiłeś to wg. mnie szkoda ryzykować
mazi1992 pisze: 5. Czy pozostaje mi zapłacić w plusie 75 zł?
to chyba by było najlepsze wyjście. Dodatkowo masz dalej ważną gwarancję co po zdjęciu simlocka w komisie/serwisie nie zawsze jest akceptowane

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#411224  autor: mazi1992
 18 cze 2010, 17:47
Byłem dziś zapłacić za telefon;) i przy okazji przeszedłem się zapytać o koszzt zdjęcia simlocka w komisie. Otrzymałem informację 30zł, zapytałem o sposób wykonania usługi- Przez kabel. Teraz pytanie czy to jest bezpieczne? czy mi nie uszkodzą tym sposobem telefonu?

miłego dnia życzę;)

#411230  autor: dario321
 18 cze 2010, 18:26
pewnie zrobia to boxem cyclone,a ryzyko istnieje zawsze :lol:

#411286  autor: Orfi
 18 cze 2010, 22:18
Za 74,99 PLN w Plusie zrobią to kodem i to jest najbezpieczniejszy sposób na zdjęcie simlocka, bo kod jest od producenta czyli Nokii.

Orfi

#411307  autor: mazi1992
 18 cze 2010, 23:35
tak łatwo napisać , najlepiej w salonie plusa za 75zł, a pomyśl sobie czy każdy na simlocka może przekazać 75zł? Ja mógłbym ale nie chcę tego robić z powodu że 75 złotych to nie jest mało pieniędzy.
Przy ściąganiu tego simlocka zapytam czy da mi na usługę gwarancję.

miłego dnia życzę;)

#411318  autor: Forest150
 19 cze 2010, 00:43
mazi1992 pisze:Przez kabel
Jak przez kabel to lepiej zrobić sobie kopie zapasową.

#411754  autor: Orfi
 21 cze 2010, 12:55
Skoro 75 zł. to dla Ciebie dużo za bezproblemowe działanie , to pozostaje faktycznie tylko komis za 30 zł. ale gwarancji, że wszystko będzie ok nikt nie da ( owszem, może tak powiedzieć, kiedy będziesz teraz zdejmował, ale za np. miesiąc powie , że sobie ciebie nie przypomina, chyba, że udzieli tej gwarancji na piśmie). Po prostu taki ryzyk- fizyk, może być tak, że telefon będzie działał długo i bezproblemowo, ale może być też tak, że co jakiś czas będzie się resetował, wyłączał ( z E50 też ściągałem po kablu w komisie i niestety po jakimś czasie tak właśnie miałem), z czego wyciągnąłem naukę i kupuję w sklepie albo ściągam kodem od operatora i problemów z działaniem nie ma.

Orfi