Chcę używać Nokii E71 jako modemu po podłączeniu do komputera przez kabel USB.
Połączenie jest zrywane gdy osiąga prędkość HSDPA - zwykle przy ok. 100-200 kB.
Dokładny opis:
- połączenie jest zrywane na różnych komputerach, w różnych lokalizacjach
- nie zrywa połączenia przy transmisji danych przez przeglądarkę internetową w samym telefonie, tylko po podłączeniu do komputera
- zrywa połączenia gdy w telefonie jest włączony "szybki dostęp do pakietów" (włączony HSDPA, a nie UMTS)
- nie zrywa gdy telefon działa tylko w trybie GSM (bo tu nie da się osiągnąć 100-200 kB)
- nie zrywa przez Bluetooth (bo tu też nie da się osiągnąć 100-200 kB)
- karta sim Orange
- z tą samą sim, na tych samych komputerach i w tych samych lokalizacjach przez Motorolę V3xx HSDPA działa doskonale
- zrywało przy starym sofcie w telefonie, i zrywa przy najnowszym
- bez względu na wersję PC Suite
- zrywa przy połączeniu zrobionym przez PC Suite i ręcznym
- taka sama sytuacja od nowości - 1,5 roku
- przy zwykłym przeglądaniu stron www nie występuje, jeśli nie dochodzi do prędkości 100-200 kB, przy ściąganiu pliku zrywa już po ok. 5 sek, bo dopiero wtedy dochodzi do prędkości 100-200 kB
Zastanawiam się nad oddaniem w związku z tym telefonu do serwisu, ale to jest raczej sprawa oprogramowania lub konfiguracji połączenia, a co oni mogą zrobić - przeprogramować telefon, tyle że ja już sprawdzałem różne wersje oprogramowania, włącznie z najnowszą.
Przez 1.5 roku, tj. od nowości tego telefonu, korzystałem z Motoroli V3xx, ale już nie chce mi się przekładać karty sim, a poza tym w mojej Motoroli już rozłącza się kabel mini USB.
Widziałem na forach, że jakiś użytkownik z kartą Ery też ma to samo
http://forum.pcarena.pl/g...jako-modem.html
Podejrzewam, że to jest kwestia jakiś ustawień połączenia w komputerze, bo przecież w telefonie HSDPA działa doskonale.
Czy ktoś się z tym spotkał, i wie jak to załatwić?