• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #392411  autor: serek.m
 10 mar 2010, 16:55
Witam serdecznie, właśnie stałem się posiadaczem tego telefonu. Jaka karta pamięci będzie do niego optymalna, jakie słuchawki.
Z kart myślałem o san disc 2gb, a słuchawki Sennheiser CX 400.
Czy to dobry wybór?
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-03-10, 17:11 ]
Niestety nigdzie nie mogę kupić sandisc micro z adapterem, wszędzie tylko KINGSTON micro SD 2GB a w specyfikacjach karty nie widziałem że nadaje się do i550.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 18:00 przez serek.m, łącznie zmieniany 1 raz.

#392460  autor: Xy
 10 mar 2010, 21:47
Przecież i550 obsługuje karty MicroSD więc nie wiem w czym problem? Ja mam Kingstona 8GB i śmiga bdb, czasami tylko lekko zamuli ;)
Mam właśnie z adapterem, a nawet dwoma ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#392476  autor: orson_dzi
 10 mar 2010, 22:58
O, jest temat, to tu Co napiszę.

Kartę kup jakąkolwiek.
Jak pisałem, 4gb spokojnie ale możesz też spróbować i 8gb.

A co do słuchawek, to ważne żeby nie grały za cicho, bo niektóre słuchawki mają tak, że po podpięciu ich do telefonu grają trochę za cicho, co np. w autobusie czasem lekko denerwuje.

Ale kanałowych to się nie tyczy ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#392482  autor: vinc
 10 mar 2010, 23:12
orson_dzi pisze:A co do słuchawek, to ważne żeby nie grały za cicho, bo niektóre słuchawki mają tak, że po podpięciu ich do telefonu grają trochę za cicho, co np. w autobusie czasem lekko denerwuje.
Głośność to nie wszystko. Najważniejsza jest jakość dźwięku :wink:

serek.m ile chcesz przeznaczyć na słuchawki? Senki są drogie i zastanów się czy nie za bardzo do i550. Warto zwrócić uwagę na doki SoundMAGIC PL21 - lepszy stosunek cena/jakość :)

Obrazek

#392485  autor: orson_dzi
 11 mar 2010, 00:02
vinc pisze:Głośność to nie wszystko. Najważniejsza jest jakość dźwięku :wink:
Tylko chodzi mi o to, że co z mi z jakości, skoro ledwo cokolwiek słyszę ;) .

Do i550 używałem góra średnich słuchawek. Grały nieźle ale zdecydowanie za cicho.
Udało mi się ostatnio złapać i550 i podczepiłem do niego obecne Sennheisery MX260 i nie dość, że grały lepiej, to i wyraźnie głośniej ;) .

#392491  autor: vinc
 11 mar 2010, 00:25
orson_dzi pisze:vinc napisał/a:
Głośność to nie wszystko. Najważniejsza jest jakość dźwięku :wink:

Tylko chodzi mi o to, że co z mi z jakości, skoro ledwo cokolwiek słyszę ;) .
Doki z bardzo dobrą jakością dźwięku z reguły grają głośno ;)

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to pewnie lepsze jest rzężenie niż dobrej jakości muza... Cały myk polega by dobrać do playera odpowiednie słuchawki. Pseudo doki za 5zł mogą barabanić, ale co z tego jak nic nie będziesz z tego rozumiał...
orson_dzi pisze:Udało mi się ostatnio złapać i550 i podczepiłem do niego obecne Sennheisery MX260 i nie dość, że grały lepiej, to i wyraźnie głośniej ;) .
Uważasz te doki za dobre słuchawki?! :shock:

Obrazek

#392503  autor: serek.m
 11 mar 2010, 08:20
Dziś zamówiłem takie słuchawki: Sennheiser CX 400.
A kartę pamięci kupię Kingstona 4gb mam nadzieję że będzie ok.
Dzięki za pomoc.

#392536  autor: orson_dzi
 11 mar 2010, 13:27
vinc pisze:Uważasz te doki za dobre słuchawki?! :shock:
Jak najbardziej ale tylko w kategorii cena/jakość, bo nic lepszego do 50zł nie widzę.
vinc pisze:Pseudo doki za 5zł mogą barabanić, ale co z tego jak nic nie będziesz z tego rozumiał...
Przykładowo ten dokanałowy zestaw, który Samsung daje do swoich telefonów. Przejściówka z mikrofonem+dokanałowe słuchawki. Nie dość, że się ucha nie trzymają, to jeszcze spokojnie połową dźwięków tak się na siebie nakłada, że nie wiadomo co jest co.

#392593  autor: vinc
 11 mar 2010, 19:03
serek.m pisze:A kartę pamięci kupię Kingstona 4gb mam nadzieję że będzie ok.
Pewnie, że będzie ok ;)
orson_dzi pisze:vinc napisał/a:
Uważasz te doki za dobre słuchawki?! :shock:

Jak najbardziej ale tylko w kategorii cena/jakość, bo nic lepszego do 50zł nie widzę.
Nawet pod tym kątem na pewno nie są najlepszą propozycją w tej cenie. Jak już coś proponować ok. 50zł to tylko SM PL11. Bardzo niedoceniania firma, która robi bardzo tanie i dobre doki.

Obrazek