• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#386212  autor: Kempa
 08 lut 2010, 17:51
Telefon ma 3,5 jacka to każde będą Ci pasować. Te które podałeś są mocno średnie, wiem bo sam ich używałem przez jakiś czas. Creativy EP-630 grają trochę lepiej. W sklepie koło 50zł, na allegro pewnie taniej znajdziesz.

#386220  autor: Pilarson
 08 lut 2010, 18:20
Polecam Ci SENNHEISER MX 160 jak dla mnie świetnie grają (choć nie posiadam słuchu melomana), tanie (za 30-35 zł kupisz w różnych sklepach czy w internecie), bardzo solidne no i jak już wspomniałem świetnie grają. W tej cenie nie wyobrażam sobie lepszej oferty. Pozdrawiam.

#386258  autor: doominiqs
 08 lut 2010, 19:42
hm wydaje mi się że creative będą lepiej "leżeć" w uchu, chodzi mi o to żeby nie wypadały co 2 min jak przekręcę głowę. SENNHEISER wyglądają na solidniejsze.. ale jak z ich funkcjonalnością?

Myślicie, że te są oryginalne?

http://allegro.pl/item913088830_creativ ... azynu.html

#386299  autor: Kempa
 08 lut 2010, 21:10
No właśnie z tą oryginalnością to nigdy nie wiadomo.

#386303  autor: orson_dzi
 08 lut 2010, 21:18
Podałeś standardowy zestaw słuchawkowy Samsunga...
Pilarson pisze:SENNHEISER MX 160
MX 260 są wyższym modelem, i kosztują bodajże 38zł w sklepach.
Ale za 10zł można mieć jeszcze wyższy model, z o wiele ładniejszymi parametrami. Warto dopłacić, bo to bardzo dobra inwestycja.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#386310  autor: @lfon$o
 08 lut 2010, 21:27
Nie polecam kupować Epków na allegro, te co podałeś to na pewno podróbki. Najlepiej kupić w jakimś sprawdzonym sklepie internetowym.
EP-630 to świetny kompromis jakość/cena, świetnie leżą w uszach, dobre wykonanie, dobra izolacja i, co najważniejsze, z i8510 grają bardzo dobrze. Głośno, dobrze jakościowo. Wiem, bo sam ich używam.
Ale cenowo to nie 30, a 5-6 dych, chyba że na jakiejś promocji czy wyprzedaży, to może wyrwiesz za 40. Ale polecam dołożyć, bo się nie zawiedziesz.

A te co podałeś w pierwszym poście to padaka, słuchałem ich w połączeniu z Omnią HD i grają słabo. To już lepsze miałem w zestawie ze swoim telefonem (mimo, że projektant ich kształtu był zdrowo porąbany :lol:) Najgorsze są te beznadziejne gumki i wypadanie z uszów.

#386322  autor: doominiqs
 08 lut 2010, 22:00
orson_dzi pisze: Ale za 10zł można mieć jeszcze wyższy model, z o wiele ładniejszymi parametrami. Warto dopłacić, bo to bardzo dobra inwestycja.
Mówisz o tych?:

http://allegro.pl/item911770260_100_ory ... x_360.html

Te wyglądają na oryginalne, no i 12 m-cy gwarancji..

http://allegro.pl/item901528529_sluchaw ... _12gw.html
Ale cenowo to nie 30, a 5-6 dych, chyba że na jakiejś promocji czy wyprzedaży, to może wyrwiesz za 40. Ale polecam dołożyć, bo się nie zawiedziesz.
Nie chce wydawać więcej na słuchawki bo wiem, że zaraz jakiś kabelek się poluzuje gdzieś nie będzie stykać. Miałem już chyba 3 zestawy hmp 70 kupionych w sklepach.. Poza tym nie jestem jakimś koneserem i prawdopodobnie nie zobaczę różnicy. Mnie chodzi o to aby słuchawki dobrze trzymały się ucha, a w przypadku sennheiser'a mam z tym wątpliwości, i dobrze wygłuszały otoczenie oraz były solidne (w miarę do ceny) :)

#386415  autor: Pilarson
 09 lut 2010, 11:22
Ja zapłaciłem 29 PLN w RTV AGD za te SENNHEISER MX 160, jak do wyższego modelu dyszkę dopłacić to myśle, że warto (wedle uznania).
doominiqs pisze: Nie chce wydawać więcej na słuchawki bo wiem, że zaraz jakiś kabelek się poluzuje gdzieś nie będzie stykać.
Miałem tak w słuchawkach dołączonych do mp3 CREATIVA, były bardzo średnie no i były jak do mojego ucha niewygodne.
doominiqs pisze: Mnie chodzi o to aby słuchawki dobrze trzymały się ucha, a w przypadku sennheiser'a mam z tym wątpliwości, i dobrze wygłuszały otoczenie oraz były solidne (w miarę do ceny) :)
To już nie wiem, w sumie kazde ucho jest inne, ja tych słuchawek korzystam przy kompie, więc jak się sprawdzaja na zewnątrz to nie bardzo potrafie powiedzieć, ale pewne są następujące rzeczy: są solidne (nieraz zsuwały mi się z biurka i upadały na parkiet i nie raz na nie nadepnąłem, często się zdarza, że niechcący je wyrwe z wejscia na słuchawki z kompa i nic a nic im nie jest) i mają dobry stosunek jakości do ceny. W uszach też dobrze leżą (sa wygodne).

Takich słuchawek (kanałówek) jak np. te
http://allegro.pl/item901...e_mp3_12gw.html
odradzam Ci, trudno je dopasować do ucha (lubia wypadać) i niszczą słuch (mnie po paru minutach niegłośnego słuchania muzyki uszy bolały), co prawda najlepiej izolują od otoczenia a Tobie tez o to chodzi, niemniej jednak ja jako ja nigdy więcej nie bede korzystał z kanałówek. 8)