• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #365023  autor: lotos71
 15 paź 2009, 21:11
Tytułem wstępu to tak:
Jestem posiadaczem telefonu Nokia n73 music edition, zakupionej w promocji ( :P ) w salonie Play w ofercie MiniMix 10. Stara dosyć oferta, telefon dostałem w grudniu. Oferta ta przez pewien czas była korzystna gdyż dawano 200 smsow za darmo ;p. Po jakimś czasie zdjąłem simlock w salonie play'a i przeszedłem do 36 i 6, gdyż moi koledzy mają tą sieć, wogole jest duzo pakietów bla bla bla itd.

Problem tkwi w tym, że po zakupieniu pakietu internet 25 MB, internet nie działa. Pokazuje się komunikat : ,,Pakiety danych : Nieprawidłowy punkt dostępu dla połączeń pakietowych'' i strony sie po prostu nie wyświetlają :P. Pobieralem konfigi ze strony plusa, aktywowałem jakieś GPRS, czytałem, nie przynosiło skutku.

Wiecie w czym tkwi problem? Czy da się jakoś naprawić? Piszę tu bo już nieraz mi pomogliście :P

Dziękuję z góry i proszę o odpowiedź.

lotos71
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 22:03 przez lotos71, łącznie zmieniany 1 raz.

#365041  autor: vinc
 15 paź 2009, 22:08
Użyj aplikacji Setting Wizard do konfiguracji połączenia z internetem. Jesli to nie pomoże wklep ustawienia 36.6 ręcznie i ustaw jako domyślne. Gdyby i to nie pomogło to postaraj się wywalić wszystkie ustawienia internetowe oprócz 36.6

Obrazek

#365077  autor: Orfi
 16 paź 2009, 08:54
Ustaw ściągnięty profil INTERNET jako aktywny w przeglądarce internetowej telefonu a profil WAP_GPRS jako aktywny w przeglądarce WAP-Usługi. Wejdź w menu telefonu, następnie w przeglądarkę internetową, opcje, punkt dostępu-kliknij i wybierz INTERNET. Podobnie zrób w przeglądarce WAP-Usługi, tyle, że tam wybierz WAP_GPRS.

Orfi