• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #360247  autor: Czyzu_
 17 wrz 2009, 20:15
Witam serdecznie.
Mój problem polega na tym, iż przy próbie aktualizacji softa poprzez kabel CA-53 miałem awarie zasilania, komputer się wyłączył a co za tym idzie aktualizacja została przerwana. Telefon wyłączył się, i więcej uruchomić się go nie dało.
Przy kolejnym połączeniu poprzez kabel jest te windowsowskie "pyknięcie" podczas podłączania nowego sprzętu, ale NSU telefonu nie wykrywa podobnie jak pc suite.

Bateria naładowana (napięcie ok. 4V), tak więc myśle iż to wina softa i dlatego nie chce się uruchomić.
W czym może tkwić problem? W jakim sposób moge inaczej przeinstalować oprogramowanie? wcześniej nie było żadnych kłopotów z kablem itp.

Hardreset również nie pomaga.

Dziękuje z góry za poświęcony czas i wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Czyzu_

#360248  autor: kowcio
 17 wrz 2009, 20:19
Czyzu_, gwarancję masz? Jeśli tak, to spokojnie możesz walić na serwisy i naprawią Ci telefonik ;)

#360251  autor: vinc
 17 wrz 2009, 20:23
Jeśli gwarancji brak pozostaje Phoenix. Wszystko co i jak znajdziesz tu KLIK

Obrazek

#360475  autor: Czyzu_
 18 wrz 2009, 21:44
Dziękuje serdecznie za odpowiedzi.

W phoenixie po wybraniu product code a nastepnie kliknieciu w Refurbish pojawia sie komunikat:
Kod: Zaznacz cały
Product mode changing before flashing to Normal failed and the phone is also not in ADL mode

HRESULT 0x80004005 (-2147467259)
This means:
Nieokreślony błąd.

Flash: Communication with phone is not possible. Unable to detect phone operation mode, cannot continue.
Po podłączeniu kabla są słyszalne windowskie dzwieki, podczas podłączenia nowego urządzenia.

Po zaznaczeniu "death phone flashing" wyskakuje nastepujący błąd:
Obrazek

W czym tkwić problem?

Po kolejnych godzinach prób nad instalacją nowego softa.
Instaluje NSU i pojawia mi się komunikat ze kabel został wykryty. Po zakonczeniu instalacji i probie zmiany softa problem sie powtarza i telefonu nie wykrywa pomimo, że wczesniej "niby" został wykryty. :roll:
Obrazek

#360542  autor: vinc
 19 wrz 2009, 11:12
Nie wygląda to wszystko za dobrze. Jeśli robiłeś wszystko według instrukcji. Myślę, że bez serwisu i boxa się nie obejdzie :?

Obrazek