• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #357321  autor: szyman12
 03 wrz 2009, 19:27
Witam

Sprawa jest taka ... Używam tymczasowo internetu z PLAY oraz jako modemu Nokii E51 i zauważyłem, że prędkość internetu wynosi wg. speedtestu 0.32 Mb/s, a w rzeczywistości (podczas pobierania programu z DP) 10-15 kbit/s (nie wiem czy dobra jednostka :smt017). Okazuje się, że nie tylko w PLAY-u mam taką prędkość, ale także w Erze (choć prędkość rzeczywista jest odrobinę lepsza)!

Zastanawiam się co może być. Wykluczam raczej spisek między Erą a PLAY-em. Dodatkowo dodam, że na wyświetlaczu Nokii cały czas widnieje symbol "3,5G".

Dzięki za pomoc

#357329  autor: vinc
 03 wrz 2009, 20:01
Domyślam się, że na innym sprzęcie jest lepiej w tej samej lokalizacji? Jeśli tak to wyjścia są dwa... Pierwsze: soft. Drugie: sprzęt. Jeśli chodzi o soft to można samemu się pobawić w resetu lub aktualizacje. Natomiast jeśli to nie pomoże - serwis :?

Obrazek

#359289  autor: Orfi
 12 wrz 2009, 20:57
Włącz w menu telefonu tzw.szybki dostęp do danych pakietowych. Powinno pomóc. Wejdź w menu telefonu, później Narzędzia,Ustawienia,Połączenie, Dane pakietowe,Szybki dostęp do pakietu- powinno być włączony. Może coś robiłeś w telefonie i przypadkiem wyłączyłeś sobie HSDPA.

Orfi