• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #339500  autor: ablm
 06 cze 2009, 16:02
Niedawno kupiłem telefon nokia N81, pierwszy raz mam tego typu telefon,chciałbym się dowiedzieć czy zapisane pliki NA KARCIE PAMIĘCi (muzyka, zdjęcia, filmy) muszą być zapisywane w menedżerze plików, czy można ustawić tak, by zdjęcia były w galerii a muzyka w odtwarzaczu multimedialnym itd? Jeśli tak, to proszę o pomoc jak to ustawić. To dla mnie byłoby spore ułatwienie. Nie chcę niczego zapisywać na telefonie bo pamięć mam niewielką (kilkadziesiąt MB przy 2gb na karcie pamięci)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 23:08 przez ablm, łącznie zmieniany 1 raz.

#339513  autor: thonka
 06 cze 2009, 16:35
tak na poczatku to nie ten dzial ;) (swoja droga do osoby, ktora to bedzie przenosic: latwiej by bylo gdyby w dziale nokia byla poprostu poddzial do serii e i n - nie kazdy wie czym jest symbian)

telefon sam sczytuje wszystkie zdjecia z wszystkiech folderow przy uruchomieniu galerii.
muzyke rowniez jest sczytywana ze wsztstkich folderow po aktualizacji fonoteki.

warto to jednak posortowac dla wlasnej wygody nawet na komputerze niekoniecznie przez menadzer plikow.
pamietaj jednak, ze robiac to na komputerze przy duzej ilosci danych zajmuje to wieki poprzez telefon podlaczony kablem.
szybciej jest gdy ma sie czytnik kart pamieci.

zdjecia domyslnie sa zapisywane w folderze images (w telefonie widoczny jako obrazy) wystarczy tylko wybrac w opcjach by domyslnym dyskiem do zapisywania byla karta pamieci.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet