• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #327603  autor: maciejsdf
 05 kwie 2009, 21:29
Witam,
mam Nokie E63, jak wiadomo posiada on wbudowany modul Wi-Fi i klienta telefonu internetowego SIP. Szukam operatora internetowego, ktory obsluguje moj model telefonu i pozwoli wykonywac tanie polaczenia na polskie komorki i stacjonarne za granicami naszego kraju z wykorzystaniem hotelowego WiFi. Chodzi o to jeszcze najlepiej zeby srodki zgromadzone na koncie operatora nie przepadaly przez dluzszy okres czasu.

Mozecie mi cos polecic?

#327647  autor: RM
 05 kwie 2009, 23:49
Możesz np. skorzystać z usługi tlenofonu KLIK lub z usług Gizmo KLIK

#327666  autor: rafcyk
 06 kwie 2009, 08:47
A ja ci polecę Freeconet.pl

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2
 #328547  autor: marcinb
 10 kwie 2009, 15:27
maciejsdf pisze:Chodzi o to jeszcze najlepiej zeby srodki zgromadzone na koncie operatora nie przepadaly przez dluzszy okres czasu.

Mozecie mi cos polecic?
Tak. ja za pomoca Fringa mam wpisaną konfigurację Taniego fonu (tanifon.pl).
Tam wystarczy, że raz na 6 miesięcy zalogujesz się do swojego panelu i już konto jest przedłużone :)
Oczywiscie jesli telefonujesz z tego konta to nawet nie trzeba sie specjalnie logować. To zalogowanie raz na 6 m-cy to absolutne minimum jakie musisz spelnić.
A najlepiej wkleje tekst ze źródła:
Możliwe wartości doładowań:
- wpłacasz ile chcesz (czas ważności konta to 6 miesięcy - jeśli w tym czasie nie zalogujesz się konto jest likwidowane). Uwaga nie musisz dzwonić aby przedłużyć ważność konta wystarczy się zalogować). O tym, że czas ważności Twoich środków dobiega końca poinformujemy Cię pocztą elektroniczną, zatem będziesz miał czas aby się zalogować i nie utracić już wpłaconych pieniędzy.
Pamiętaj, że w IPTANIFON nie ma żadnych opłat stałych ani abonamentu - wszystkie wpłacone pieniądze możesz przeznaczyć na połączenia telefoniczne.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#328554  autor: pierzu
 10 kwie 2009, 16:01
u mnie sprawdza się betamax.

jakość połączeń z komurki często nawet lepsza niż z bramki domowej.
musisz:

wybrać sobie operatora u którego będziesz miał najkorzystniejsze warunki (czas bezpłatnych rozmów do 4 miesięcy, stawki na stacjonarne 0 lub na komurki - to zależy gdzie będziesz dzwonić)

tutaj masz porównanie z uwzględnieniem kierunków rozmów:
http://backsla.sh/betamax

wchodzisz na stronę danego operatora i ładujesz konto za 10 euro, ewentualnie poprzez allegro za 5,

ustawiasz telefon według sprawdzonego schematu :
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ht=betamax

cieszysz się bezpłatnymi rozmowami na stacjonarne w większości rejonów świata
i niewielkimi opłatami na komórki,

środki z konta NIGDY nie przepadają, a po okresie bezpłatnych rozmów (do 4 miesięcy) płacisz 1 cent za minutę stacjonarki, czyli 1000 minut za 10 euro

nokia 5110 -> nokia 8210 -> siemens c35 -> motorola v2280 -> ericsson t29s -> sonyericssont610i -> nec e616v -> lg U8120 -> sonyericsson k600i -> motorola v360 -> nokia e66