Sprawdzilam - u mnie numer oprogramowania E51jest dopiero 220.34.37, z data 20.10.2008. Po zakupie telefonu trzy tygodnie temu próbowalam uaktualnić soft, ale wyświetlił się komunikat że mam najnowszy, a potem uwaga, że dla mojego operatora może być dostępne tylko taki. (Telefon w Erze.)
Co do problemów opisanych wyżej: telefon faktycznie nagrzewa się podczas długich rozmów GSM bardziej niż moja stara E50, ale sie nie wyłącza. Zaczęłam dopiero eksperymenty z VOIP. Przez blueconnect (Fringe) Skype działał, ale głos dochodził jak z beczki i zanikał. Nie rozmawiałam dosć długo, żeby się zdążył nagrzać, zniechęciłam się i przeszłam na Skype na komputerze

Nie wiem, czy to wina słabego łącza czy telefonu? Chciałam spróbować po WiFi ale jeszcze nie znalazłam w moim rejonie Poznania punktu dostępu, który by pozwolił na połączenie ze Skype, co jest dla mnie niemiłą niespodzianką... Podkreślam, że jestem początkująca w tej dziedzinie i nie wiem, czy porty dla Fringe'a są zablokowane, czy też mogła być to wina złej konfiguracji...