• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #307922  autor: zorro1994
 03 sty 2009, 23:04
Witajcie , niedawno kupiłem sobie nokie n73 :smt007 ale nie ME tylko tą zwykłą :smt011 :smt010 , i jest jedna rzecz która mi nie pasuje , mianowicie czy zna ktos z was jakiś trik lub coś w tym stylu żeby w mojej n73 był skin odtwarzacza n73ME ? Czy w gre wchodzi tylko aktualizacja oprogramowania do ME ?

Pozdrawiam :smt006

#307936  autor: Forest
 04 sty 2009, 00:42
Nie no oczywiście, że można pobrać motyw z wersji ME. Np stąd :arrow: http://gallery.mobile9.com/f/344869/

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#307945  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 01:14
Ale czy w tym ten odtwarzacz też się zmieni ? wątpie a ja chce odtwarzacz z ME .

p.S wiem że można tak bo kolega tak miał ;] ale nie pamięta jak to zrobił :(

#307981  autor: thonka
 04 sty 2009, 12:25
a moze zaktualizowal firmware do najnowszej wersji?
w nowych (pojecie wzgledne...) wersjach firmware n73 i n73me odtwarzacze muzyczne sa takie same (jest ten z ME).

na ew. pytania jak najlepiej/najlatwiej zaktualizowac FW proponuje poszukac na tutejszym forum i forum symbianos.pl. jest tego naprawde sporo (zwlaszcza na tym drugim). slowo klucz: nokia software update.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#307991  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 12:52
WIem , ale podobno aktualizowanie przez NSU na nokii n73 często kończy sie fiaskiem i trzeba przywracać tel do życia phoenixem . Tak więc czym według was lepiej aktualizowac , NSU czy Phoenixem , dodam że mam już na kompie FW z ME

#308018  autor: thonka
 04 sty 2009, 13:42
zorro1994 pisze:WIem , ale podobno aktualizowanie przez NSU na nokii n73 często kończy sie fiaskiem i trzeba przywracać tel do życia phoenixem .
aktualizowalem moja n73 ze zmienionym PC poprzez NSU z 5 albo 6 razy i za kazdym razem szlo bezproblemowo. co prawda pierwszy raz z dusza na ramieniu, ale potem juz szlo jak z platka. ostatnio przez NSU aktualizowalem e71 i tez dziala.

trzeba stosowac sie tylko scisle do instrukcji wyswietlanych przez NSU typu naladowana bateria, wlaczony profil ogolny, opcjonalnie brak karty pamieci w telefonie po uprzednim backupie i przedewszystkim cierpliwosc, bo to jest najwiekszy blad ludzi... lapia za telefon coby na niego popatrzec, bawia sie kablem z nudow, za szybko odlaczaja telefony jak tylko zobacza, ze sie zresetowaly 'bo myslalem, ze cos sie stalo/zaktualizowal sie juz'...

zapobiegawczo jezeli boisz sie, ze np. wylaczy sie prad itp. to proponuje aktualizowac przez notebooka
jezeli mialbym aktualizowac telefon poprzez phoenixa to tylko dlatego, ze na niego szybciej wychodzi FW niz przez NSU, ale w przypadku n73 problem ten z oczywistych wzgledow raczej nie istnieje ;)
ostatecznie ew. uwalenie przez NSU uznaja na gwarancji natomiast jak Ci nie pojdzie phoenixem to radz sobie sam.

oczywiscie jezeli chcesz to bierz sie za phoenixa, ja tam nie lubie kombinowac na sile skoro jest metoda prostsza.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#308032  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 14:08
a czy instalując przez NSU jest możliwość instalacji oprogramowania które mamy pobrane na kompa ?

#308036  autor: kowcio
 04 sty 2009, 14:22
zorro1994 pisze:a czy instalując przez NSU jest możliwość instalacji oprogramowania które mamy pobrane na kompa ?
Znaczy NSU najpierw wyszukuje i pobiera oprogramowanie, a dopiero później je instaluje. Oto Tobie chodzi?

#308038  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 14:25
kowcio pisze:Znaczy NSU najpierw wyszukuje i pobiera oprogramowanie, a dopiero później je instaluje. Oto Tobie chodzi?
Chodzi mi o to że mam już najnowsze oprogramowanie na kompie więc po co NSU ma je pobierac , czy da rade tak ?

#308039  autor: thonka
 04 sty 2009, 14:25
niestety nie.
nsu pobiera na nowo oprogramowanie z internetu zgodne z twoim product code. nie mozna mu podac pierwszego lepszego softu z dysku.

tu chodzi o to, ze oprogramowanie, ktore sciagnales niekoniecznie jest bezpieczne dla twojego telefonu i nokia w ten sposob zabezpiecza sie przed ew. uszkodzeniem telefonu sciagajac soft z zaufanego zrodla czyli swoich serwerow.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 14:36 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#308041  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 14:31
Przekonaliście mnie , zmienie PC na ME i dokonam aktualizacji . Zależy mi na tym aby mieć ME.

#308046  autor: thonka
 04 sty 2009, 14:40
nie zmieniaj product code na ME, bo nie ma to najmniejszego sensu.
aktualnie nie ma roznicy czy zainstalujesz soft normalny czy me, bo odtwarzacze muzyczne sa w najnowszych softach takie same!
ME w tym momencie to tylko inne sluchawki i jeden dodatkowy temat oraz ew. sciereczka i karta pamieci jezeli kupujesz zestaw w sklepie.

PC zmien jedynie, jezeli masz telefon brandowany z sieci, a nie ma do niego zadnej aktualizacji (czesto wychodza z opznieniem, o ile wogole).
ja zmienialem, bo mialem wersje ME z ery, a dlugo nie wychodzil nowy 'erowy' soft.

#308048  autor: zorro1994
 04 sty 2009, 14:50
BO ja n73 będe miał w tym tygodniu i soft w najnowszej wersji jest taki sam jak w ME ?? a ME nie chodzi szybciej ?

#308050  autor: thonka
 04 sty 2009, 14:59
softy te roznia sie jedynie jedna cyferka dla rozroznienia, ktory jest ktory.
odtwarzacze w obu sa takie same, bo nokia od ktorejs wersji softu zrezygnowala ze starego odtwarzacza w 'normalnej' n73 zastepujac go tym z wesji ME.

dwie znaczace zmiany w wersji ME to to, ze odtwarzacz muzyczny jest wlaczony od poczatku (laduje sie w tle przy uruchomieniu telefonu), oraz to, ze jest on na stale przypisany do prawego klawisza po boku klawiatury, podczas gdy w normalnej wersji po jego nacisnieciu mozemy przypisac sobie rozne programy. brakujacy temat zawsze mozna sobie wgrac.