zorro1994 pisze:WIem , ale podobno aktualizowanie przez NSU na nokii n73 często kończy sie fiaskiem i trzeba przywracać tel do życia phoenixem .
aktualizowalem moja n73 ze zmienionym PC poprzez NSU z 5 albo 6 razy i za kazdym razem szlo bezproblemowo. co prawda pierwszy raz z dusza na ramieniu, ale potem juz szlo jak z platka. ostatnio przez NSU aktualizowalem e71 i tez dziala.
trzeba stosowac sie tylko scisle do instrukcji wyswietlanych przez NSU typu naladowana bateria, wlaczony profil ogolny, opcjonalnie brak karty pamieci w telefonie po uprzednim backupie i przedewszystkim cierpliwosc, bo to jest najwiekszy blad ludzi... lapia za telefon coby na niego popatrzec, bawia sie kablem z nudow, za szybko odlaczaja telefony jak tylko zobacza, ze sie zresetowaly 'bo myslalem, ze cos sie stalo/zaktualizowal sie juz'...
zapobiegawczo jezeli boisz sie, ze np. wylaczy sie prad itp. to proponuje aktualizowac przez notebooka
jezeli mialbym aktualizowac telefon poprzez phoenixa to tylko dlatego, ze na niego szybciej wychodzi FW niz przez NSU, ale w przypadku n73 problem ten z oczywistych wzgledow raczej nie istnieje

ostatecznie ew. uwalenie przez NSU uznaja na gwarancji natomiast jak Ci nie pojdzie phoenixem to radz sobie sam.
oczywiscie jezeli chcesz to bierz sie za phoenixa, ja tam nie lubie kombinowac na sile skoro jest metoda prostsza.