• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #276824  autor: siter
 13 lip 2008, 11:08
Czytałem juz tematy o tym, ale zaden mi nie pomogl. Problem polega na tym iz, wczoraj kupilem starter ery tak tak, i caly czas pojawia mi się komunikat "Rejestracja karty nie powiodła się". Telefon nie ma sim locka, ani nie jest kradziony, wczesniej działała w nim karta Plusa, ale byly tez wkladane karty Ery (czy to na abonament czy tez tak tak) i wszystko bylo ok. Włozyłem tez inna karte Tak Taka i działa normlanie, tylko przy tej nowej jest jakis problem. Gdzies czytalem ze potrzebne sa okolo 2 godziny na zarejestrowanie karty czy cos w tym stylu, ale nic sie nie działo i dalej jest to samo. Wie ktos moze o co chodzi ? Bardzo potrzebuje tego numeru, dlatego mi na tym zalezy, zeby wszystko dobrze działało.

#276826  autor: stanax
 13 lip 2008, 11:13
Na 99% walnięty jest sam SIM. Dla pewności sprawdziłbym w innym telefonie - będzie to samo, to wymiana w salonie ERY.

↓↓↓ Jak SIM jest "be" to co można zrobić? - nic, tylko wymiana :smt010
Ostatnio zmieniony 13 lip 2008, 11:32 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#276828  autor: siter
 13 lip 2008, 11:22
Kurde, nowa karta, i juz problemy ... a zalezalo mi na tym, zeby miec ja na dzisiaj. nie ma innego sposobu albo czego kolwiek zeby cos z tym zrobic ?

#276839  autor: dechomenon
 13 lip 2008, 11:52
no ale jak kolego? sprawdzałes tą karte w innym telefonie ? jak napisał stanax na pewno to jest sim, takie rzeczy się dzieją. albo robisz duplikat albo kupujesz nowy numer i tyle.

#276861  autor: siter
 13 lip 2008, 13:20
tak, wrzucilem do drugiego telefonu i jest to samo. No tak, latwo powiedziec zrobic duplikat albo kupic nowy, ale nie po to kupowalem, zeby teraz miec jakies problemy. Bo cholernie zalezalo mi na tym, aby juz miec tego tak taka, a tu nic...

#276867  autor: dechomenon
 13 lip 2008, 13:36
no dobrze, jak to dalej chcesz ugryźć skoro karta sim nie działa? jak to można przeskoczyć? nikt Ci tego nei naprawi, nikt ci tego nie zrobi, więc zamiast roztrząsać, lepiej zaopatrzyć sie w nowy i po problem, do Ery wyślij reklamacje może ci przyznają jakiś pakiet kwotowy w ramach rekompensaty.