• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #26565  autor: dejo
 22 paź 2005, 16:04
Jakieś dwa tygodnie temu na mojego N3660 dostałem wiadomość, która się nie otworzyła a zaczęła powodować wyświetlanie sie komunikatów z czerwonymi wykrzyknikami. Wystraszyłem się, próbowałem ją wyłączyć ale telefon poprostu zwariował, więc wyjąłam baterię (zabrzmiało to tak, jakby dobierał się do mojego gardła ;-) ). Po włożeniu i włączeniu pokazuje się jedynie biały ekranik, który po 2 minutach się wyłącza. W serwisie powiedziano mi że to wirus i samo wgranie software'u nie wystarcza. Potrzebne jest też wgranie antywirusa. A koszt - bagatela 80-100zł. Czy to możliwe żeby w małej mieścinie w Kołobrzegu szalały symbianowe wirusy? Proszę o pomoc!

#26583  autor: WitekT
 22 paź 2005, 17:07
Powiedzieli Ci tak w autoryzowanym serwisie czy w komisie GSM?

#26585  autor: Ish
 22 paź 2005, 17:45
Moim zdaniem Twoja komorka zlapala jakiegos wirusika. Wgranie nowego softu spokojnie go wykasuje, gdyz przy wgrywaniu kasuje sie cala zawartosc pamieci telefonu ( odpowiednik PC - format ) i wgrywa na nowo soft. Idz do jakiegos punktu GSM i popros o wgranie nowego softu, zobaczysz co sie bedzie dzialo. Jezeli nie pomoze, zawsze mozesz oddac na gwarancji :wink:

#26623  autor: piotrz
 22 paź 2005, 19:20
może spróbój ją sformatować tzn przy wylaczonym telefonie wcisnij trzy przyciski zielona sluchawke+gwiastke+3 chodz nie wiem czy ten kod dziala na tym symbianie

lub sproboj wlaczyc telefon w trybie awaryjnym tzn przy wciskaniu przucisku power trzymaj przycist "olowek"
 #26699  autor: Remy
 22 paź 2005, 22:28
Ściągnij sobie z neta- np. edonkey program F-Secure Nokia antyvirus.

#26713  autor: blom
 22 paź 2005, 23:47
nie ma to jak normalny zwykly telefon sms'ujacy i dzwoniacy z carnobialy wyswietlaczem nie robiacy takich numerow.....

#26732  autor: piotrz
 23 paź 2005, 09:21
na taki telefon, słyszałem, że można wysłać smsowego wirusa

#26761  autor: zgreev
 23 paź 2005, 11:48
oprocz tego wirusa dobre jest to:
Zmniejszona czcionka w pisaniu i odczycie sms-a na mniejsza.
:roll:

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#27316  autor: dejo
 25 paź 2005, 23:32
piotrz pisze:może spróbój ją sformatować tzn przy wylaczonym telefonie wcisnij trzy przyciski zielona sluchawke+gwiastke+3 chodz nie wiem czy ten kod dziala na tym symbianie

lub sproboj wlaczyc telefon w trybie awaryjnym tzn przy wciskaniu przucisku power trzymaj przycist "olowek"
zaden ze sposobow nie dziala, telefon kompletnie nie reaguje, pojawia sie tylko bialy wyswietlacz, po czym sie wylacza.
Ish pisze:Jezeli nie pomoze, zawsze mozesz oddac na gwarancji :wink:
telefon niestety juz nie ma gwarancji (((:
WitekT pisze:Powiedzieli Ci tak w autoryzowanym serwisie czy w komisie GSM?
w komisie gsm zajmujacym sie naprawa telefonow.

#27356  autor: piotrz
 26 paź 2005, 15:54
aha-zapomniałem... z tego co pamiętam to na razie wirusy nie rozwalają do końca telefonu, tylko np blokują w nim wszystkie funkcje, albo wysyłają pod drogi numer smsy...

#27380  autor: Ish
 26 paź 2005, 17:00
dejo pisze:
piotrz pisze:może spróbój ją sformatować tzn przy wylaczonym telefonie wcisnij trzy przyciski zielona sluchawke+gwiastke+3 chodz nie wiem czy ten kod dziala na tym symbianie

zaden ze sposobow nie dziala, telefon kompletnie nie reaguje, pojawia sie tylko bialy wyswietlacz, po czym sie wylacza.
Ish pisze:Jezeli nie pomoze, zawsze mozesz oddac na gwarancji :wink:
telefon niestety juz nie ma gwarancji (((:
WitekT pisze:Powiedzieli Ci tak w autoryzowanym serwisie czy w komisie GSM?
w komisie gsm zajmujacym sie naprawa telefonow.
Idz do innego punktu gsm i powiedz zeby Ci wgrali nowy soft. Gdyz telefon Ci nie odpala etc. Moze w tym punkcie co byles, nie znaja sie na tym :-D

#27408  autor: johnq
 26 paź 2005, 19:23
piotrz pisze:na taki telefon, słyszałem, że można wysłać smsowego wirusa
mialem taka nokie z mozliwoscia wyslania sms-owego wirusa, ona tylko zawiesza telefon (3310,3410) zeby fon poprawie dzialal trzeba wyjac baterie a ja za tzw. "naprawde" bralem pieniazki :))

#27428  autor: Ish
 26 paź 2005, 20:32
Mendus pisze:
piotrz pisze:na taki telefon, słyszałem, że można wysłać smsowego wirusa
mialem taka nokie z mozliwoscia wyslania sms-owego wirusa, ona tylko zawiesza telefon (3310,3410) zeby fon poprawie dzialal trzeba wyjac baterie a ja za tzw. "naprawde" bralem pieniazki :))
I czym tu sie chwalic ? Ze nabierales ludzi :smt011

#27524  autor: dejo
 27 paź 2005, 16:11
czyli mowicie zeby poprostu wgrali nowego softa? (:

#27549  autor: Ish
 27 paź 2005, 18:48
dejo pisze:czyli mowicie zeby poprostu wgrali nowego softa? (:
Dookladnie 8)