• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #269582  autor: adiq1033
 04 cze 2008, 16:50
Witam. Problem postaram sie przedstawic krotko i w miare zrozumiale ;) Dotarl do mnie P910i. Napotkalem problem z konfiguracja Internetu. Wchodze w panel sterowania,nastepnie przechodze na zakladke polaczenia. Wybieram konta internetowe. Pozostalo kilka po poprzednim wlascicielu, z ustawieniami na dawna siec Idea. Pomyslalem o sformatowaniu karty i pamieci wewnetrznej, ze wzgledu na pare zbednych plikow. Czy to poprawi moja sytuacje ? Korzystam z sieci PLUS, nie znam nr proxy operatora. Moglby mi ktos pomoc w ogarnieciu nowego nabytku ?

Pytania niepowiazane z tematem;
1. Skad pobrac themes ? Na mobile9 sa dosc przecietne, a mi zalezy na czyms, co ukaze moc wyswietlacza,ktory posiada ponad 250 tys. kol.
2. Jak sprawdzic aplikacje dzialajace w tle ? Potrzebna jest aplikacja zewnatrz ?
3. Aplikacje - mowa o wazniejszych z nich, np. slowniki roznej kategorii, nagrywanie rozmow itp.

#269814  autor: dechomenon
 05 cze 2008, 20:04
no adiqu pierwsze to wywal ustawienia orangutana, warto zrobić format, ustawienia fabryczne, wrzucasz ze stronki plusa ustawienia na neta, GPRS, mms itd...tutaj nie powinno być problemu. Może być tylko jeden jedyny problem (czasami sie tak dzieje u orangutana) że jeżeli miałeś właśnie ich soft to mimo tego, ze ustawisz plusa to on potrafi wrócić do starych ustawień z orangutana, nie idzie nadpisać ich ustawień(ale to bardzo rzadko spotykane, aczkolwiek miałem takie problemy kiedyś na K608i).

no tematy można pobrać kurde...prawie wszędzie :) wejdź na symbianOS tam Ciebie pokieruje forum, albo wujek google:) szukaj w rozdziałce QVGA i będzie gites

a powinieneś mieć menażder zadań preinstalowany, na górze po prawej masz takie kółeczka cztery przechodzisz tam i masz zakładkę otwarte...tam można szybko zamykać i przeskakiwać między aplikacjami.

aplikacje to jak wyżej :) warto sobie wgrać ScanR wysyłasz fax robiąc zdjecie w trybie makro:), capture (do scren shot'ów) no nie wiem co jeszcze potrzebujesz :)

#270519  autor: adiq1033
 09 cze 2008, 19:33
Z Internetem zdołałem sobie poradzić. Jest pewien szkopół, przy próbie pobrania pliku przez telefon, przeglądarka Opera mini, ukazuje się komunikat z nawiązaniem połaczenia z adresem. Akceptuje je,uruchamia się standardowa przeglądarka, po czym pokazuje się komunikat z błędem nawiązania połączenia. Jak się pozbyć tego ustrojstwa ? Jako menedżer, wykorzystuje program TaskSpy. Jakich aplikacji poszukuję? Tych najniezbędniejszych, np. mapy google, encyklopedia, słowniki; angielski, niemiecki, mile widziany japoński ;) Znalzłem forum o P910i( p910i.yoyo.pl ). Jednak wciąż nie mogę jej wyświetlić - debug mode. Format telefonu mam już za sobą :)