• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #250101  autor: kiler1988
 08 lut 2008, 13:06
Jak w tytule tematu.
Gdy otwieram obiektyw kamerka sie po prostu zacina, nie pokazuje sie obraz. Menu z prawej strony sie rozmazuje.
Przywracałem już ustawienia fabryczne telefonu, próbowałem już wyjąć kartę pamięci i NIC. Myślałem też, żeby zmienić soft, ale uploader mówi mi, że muszę podłączyć ładowarkę a ja jestem jeszcze w stanie formatowania baterii.

Jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 13:09 przez kiler1988, łącznie zmieniany 1 raz.

#250105  autor: piotrz
 08 lut 2008, 13:19
kiler1988 pisze:
Przywracałem już ustawienia fabryczne telefonu, próbowałem już wyjąć kartę pamięci i NIC. Myślałem też, żeby zmienić soft, ale uploader mówi mi, że muszę podłączyć ładowarkę a ja jestem jeszcze w stanie formatowania baterii.
jakie przywracanie ustawień fabrycznych? z menu? czy z gwiazdka zielona słuchawka trójka i power, czy z kodu *#7370#?

a baterii nie trzeba formować w nowoczesnych telefonach. od lat się toczy dyskusja na ten temat, ale nawet producenci odchodzą od tego, pozwalając na ładowanie telefonu podczas podłączania kabla usb..

#250108  autor: kiler1988
 08 lut 2008, 13:21
Przywracanie ustawien z menu. Z gwiazka zielona sluchawka 3 i power nie dziala.

A baterie wole sformatowac ;)

*#37 cos tam# nie pomoglo

#250115  autor: piotrz
 08 lut 2008, 13:44
kiler1988 pisze:Przywracanie ustawien z menu. Z gwiazka zielona sluchawka 3 i power nie dziala.

A baterie wole sformatowac

*#37 cos tam# nie pomoglo
musi działać gwiazdka krzyzyk zielona słuchawka i klawisz trzy na wyłączonym i naładowanym telefonie...
 #250146  autor: mkforever1
 08 lut 2008, 16:59
kiler1988 pisze:Jak w tytule tematu.
Gdy otwieram obiektyw kamerka sie po prostu zacina, nie pokazuje sie obraz. Menu z prawej strony sie rozmazuje.

Jakieś pomysły?
Miałem dokładnie to samo, w serwisie powiedzieli że wszystko jest ok, i że te modele mogą tak mieć :) Telefon oddawałem 3 razy do serwisu z tym samym problemem, dali mi nawet zaświadczenie że telefon pod względem technicznym i wizualnym nie odbiega od innych telefonów tego typu. Po kilkukrotnych interwencjach wreszcie wymienili mi telefon na nowy ale to dopiero po interwencji w salonie Orange a nie w Nokii Poland w Warszawie na Siennej. Generalnie paranoja! Jak tylko dali mi nowy to go sprzedałem i zaraz potem kupiłem P1i. Oddaj do serwisu ale moim zdaniem jesteś z góry na straconej pozycji, przynajmniej mnie nic w serwisie się załatwić nie udało. Panowie w serwisie potrafią wgrać tylko nowy soft i twierdzą że to rozwiązuje problem. Wysyłali mój telefon do centrum serwisowego CRCAid w Jankach - bo to podobno centralny serwis Nokii na całą Polskę, ale tam też potrafili tylko soft wgrać nowy i wydać zaświadczenie że wszystko jest ok. Radzę wszystkim szerokim łukiem omijać serwis Nokii na Siennej w Warszawie! A co do formatowania telefonu z użyciem kombinacji przycisków zielona słuchawka i tak dalej to w n95 nie działa. Moją też dało się sformatować tylko kodem.

Pozdrawiam,

#250153  autor: dechomenon
 08 lut 2008, 17:38
piotrz pisze:pozwalając na ładowanie telefonu podczas podłączania kabla usb..
ale z tego co pamiętam Nokia nie łąduje się przez USB niestety...

#250219  autor: piotrz
 08 lut 2008, 22:17
dechomenon pisze:

ale z tego co pamiętam Nokia nie łąduje się przez USB niestety...
tak, to prawda, mówię na przykładzie innych producentów.

#250223  autor: znawca
 08 lut 2008, 23:04
To nie musi być soft. To może być uszkodzenie techniczne, niestety :roll: . Ale radziłbym dać do serwisu. Chociażby na formatowanie i wymianę softu. I to jest jedna wielka ściema, że N95 "tak ma". Nokia na pewno "tak nie ma", żaden telefon "tak nie ma" :!: . Nasłuchałem się różnych rzeczy o wadach N95 i serwisach nokii. Ale wciskanie komuś na siłę kitu, że zacinanie się kamery, resety podczas odtwarzania mp3 i tv-out, zawiechy systemu i trzeszczący głośnik w N95 to normalne rzeczy i, że N95 "tak ma" to już czysta beszczelność :smt093 . N95 "tak nie ma". U mnie żadne wady nie występują i dajcie sobie wmówić że np: zaiwechy są normalne. :!: Ja jak miałem na N95 częstsze zawiechy to zaraz dałem do serwisu i mi soft na gwarancji wymienili. Ale to też kwestia serwisu. W jednym ci to naprawią, a w drugim będą ci beszczelnie wciskać, że ten telefon "tak ma" :smt093

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#250547  autor: mkforever1
 10 lut 2008, 18:43
znawca pisze:To nie musi być soft. To może być uszkodzenie techniczne, niestety :roll: . Ale radziłbym dać do serwisu. Chociażby na formatowanie i wymianę softu. I to jest jedna wielka ściema, że N95 "tak ma". Nokia na pewno "tak nie ma", żaden telefon "tak nie ma" :!: . Nasłuchałem się różnych rzeczy o wadach N95 i serwisach nokii. Ale wciskanie komuś na siłę kitu, że zacinanie się kamery, resety podczas odtwarzania mp3 i tv-out, zawiechy systemu i trzeszczący głośnik w N95 to normalne rzeczy i, że N95 "tak ma" to już czysta beszczelność :smt093 . N95 "tak nie ma". U mnie żadne wady nie występują i dajcie sobie wmówić że np: zaiwechy są normalne. :!: Ja jak miałem na N95 częstsze zawiechy to zaraz dałem do serwisu i mi soft na gwarancji wymienili. Ale to też kwestia serwisu. W jednym ci to naprawią, a w drugim będą ci beszczelnie wciskać, że ten telefon "tak ma" :smt093
Zgadzam się w 100%, uszkodzenie typowo mechaniczne, nie softwareowe, wada produkcyjna, mnie po długiej walce udało się wymienić telefon na nowy, ale dopiero w salonie operatora, w moim przypadku Orange. Życze powodzenia :)

Pozdrawiam,

#250656  autor: kiler1988
 11 lut 2008, 14:00
mkforever1

co oni z tym Twoim telefonem robili? Zmieniali poprostu soft i juz?

__
bo ja w moim telefonie probowalem uaktualnic soft poprzez Nokia Software Updater, ale tylko zepsułem, bo teraz pewno panowie serwisanci mi kaza za usluge zaplacic ;-p

#250676  autor: mkforever1
 11 lut 2008, 17:06
kiler1988 pisze:mkforever1

co oni z tym Twoim telefonem robili? Zmieniali poprostu soft i juz?

__
bo ja w moim telefonie probowalem uaktualnic soft poprzez Nokia Software Updater, ale tylko zepsułem, bo teraz pewno panowie serwisanci mi kaza za usluge zaplacic ;-p
No dokładnie, zmieniali soft i już :D

Pozdrawiam,

#251014  autor: kiler1988
 13 lut 2008, 18:49
mkforever1,

idezwij sie na gadu
gg:2402578