• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #250439  autor: ufocek
 10 lut 2008, 09:19
Witam

Mam pare pytan odnosnie ustawien N73 gdyz dopiero od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu:)

1) Jak przyporzadkowac okreslonym grupom dzwonki, chodzi mi jak wybrac dzwonek z karty
2) To samo dla budzika
3) zdjecie dla grupy jak przyporzadkowac
4) ustawic inny dzwonek dla sms ( pobrac go z karty)
pozdrawiam

Albert

#250443  autor: adiq1033
 10 lut 2008, 10:08
ufocek pisze:1) Jak przyporzadkowac okreslonym grupom dzwonki, chodzi mi jak wybrac dzwonek z karty
2) To samo dla budzika
Wszystko masz napisane w instrukcji telefonu :?

Tworzysz nową grupę, dodajesz do niej członków.
Powracasz do listy grup, wybierasz opcje, później dźwięk dzwonka i wybierasz melodią, która najbardziej przypadła Ci do gustu :wink:

Budzik - uruchamiasz go, wchodzisz do opcji. Następnie wybierasz ustawienia i szukasz Melodia alarmowa zegara.

Przyporządkowanie zdjęcia dla grupy... Hmmm... Standardowo chyba nie da się tego zrobić. Nie udało mi się, odnaleźć tej opcji. Jednak nie martw się, jako zwykły człowiek mogę się mylić. A jeśli nawet nie, to istnieje wiele aplikacji skierowanych pod platformę s60v3, na której operuje Nokia N73 :-)

Menu - Ustawienia - Profile - Opcje - Przystosuj - Sygnał odbioru wiadomości.

#250447  autor: ufocek
 10 lut 2008, 10:21
adiq1033 pisze:
ufocek pisze:1) Jak przyporzadkowac okreslonym grupom dzwonki, chodzi mi jak wybrac dzwonek z karty
2) To samo dla budzika
Wszystko masz napisane w instrukcji telefonu :?

Tworzysz nową grupę, dodajesz do niej członków.
Powracasz do listy grup, wybierasz opcje, później dźwięk dzwonka i wybierasz melodią, która najbardziej przypadła Ci do gustu :wink:

Budzik - uruchamiasz go, wchodzisz do opcji. Następnie wybierasz ustawienia i szukasz Melodia alarmowa zegara.

Przyporządkowanie zdjęcia dla grupy... Hmmm... Standardowo chyba nie da się tego zrobić. Nie udało mi się, odnaleźć tej opcji. Jednak nie martw się, jako zwykły człowiek mogę się mylić. A jeśli nawet nie, to istnieje wiele aplikacji skierowanych pod platformę s60v3, na której operuje Nokia N73 :-)

Menu - Ustawienia - Profile - Opcje - Przystosuj - Sygnał odbioru wiadomości.
Tak wszystko sie zgadza tylko ze moge wybierac dzwonki z domyslnych a jak dostac sie do karty zeby wybrac dzwonek dla sms,grypy,budzika tego wlasnie szukam

#250451  autor: adiq1033
 10 lut 2008, 10:49
Aby dostać się do plików umieszczonych na karcie pamięci, potrzebny jest Ci manager plików. Polecam Y-Browser. Jest bardzo prosty w obsłudze. Jeśli można wiedzieć, to do którego folderu na karcie, wrzuciłeś te dzwonki ?

#250453  autor: ufocek
 10 lut 2008, 10:55
Hm utworzylem swoj i nazwalem poprostu mp3

#250458  autor: malykciuk
 10 lut 2008, 11:22
wcale nie potrzebny zaden menager
wystarczy wrzucic dzwonki na kartre-> pliki audio-> dzw. cyfrowe.
tu wrzucasz dzwonki i wybierajac w profilu sa one na liscie..

#250462  autor: adiq1033
 10 lut 2008, 11:56
ufocek, udało się ?
malykciuk pisze:wcale nie potrzebny zaden menager
Źle sformułowałem zdanie :wink:
Powinienem napisać, że przez menedżer jest najprościej.
malykciuk pisze:wystarczy wrzucic dzwonki na kartre-> pliki audio-> dzw. cyfrowe.
tu wrzucasz dzwonki i wybierajac w profilu sa one na liscie...
Hmmm... Ja wrzucam bezpośrednio do folderu Sounds na karcie, do własnoręcznie utworzonych folderów. Są one wyświetlane na liście w ustawieniach profilu.

#250466  autor: ufocek
 10 lut 2008, 11:59
Zainstalowalem ten y-browser ale w aplikacjach go nie widze , gdzie mogl zostac jeszcze zainstalowany?

#250467  autor: adiq1033
 10 lut 2008, 12:02
W Menu mógł powstać nowy folder, który w nazwie powinien posiadać słowo "tools". Tak było w moim przypadku.

#250472  autor: ufocek
 10 lut 2008, 12:14
Racja:) jest folder hehe nazwa strony:) no juz teraz wszystko jasne:) musze przenosic musze do katalogu sound na karcie szkoda ze nie mozna mu wskazywac bezposrednio zeby z karty jechal z dowolnego katalogu

[ Dodano: 2008-02-10, 13:16 ]
To jeszcze jedno pytanie, jest sobie kontakt i przy nim odrazu jest polaczenie glosowe a tym polaczeniem glosowym jest nazwa kontaktu i jak ktos dzwoni to na jest dzwonek za chwile sie scisza i jest proba mowienia kto dzwoni i znowu glosny dzwonek i tak na zmiane, denerwujace to troche;) Da sie to wylaczyc?

#250485  autor: adiq1033
 10 lut 2008, 13:52
Troszeczkę trudno jest mi Cię zrozumieć :mrgreen:

Gdy ktoś dzwoni, dzwonek przycisza się i wtedy następuje czytanie przez telefon nazwy kontaktu, czy dobrze rozumiem ? Jeżeli tak, to jest rzecz jasna możliwość wyłączenia tejże opcji. Wchodzi w Menu - ustawienia - profile - przystosuj.

Z pośród dostępnych opcji, szukasz Powiedz, kto dzwoni - ustawiasz na wyłączone. Sprawdź przy okazji Rodzaj dzwonka.