• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #246630  autor: nemoo
 19 sty 2008, 19:41
Proszę o pomoc mam nokię e51 jeden dzień bawiłem się nią i nagle ekran zaczął migotać (tak jak migoce ekran monitora jak się patrz przez kamerę) i obraz ściemniał. próbowałem przywrócić ustawienia fabryczce i nic, próbowałem wgrać nowy firmware ale pisze mi że mam najnowszy i nie mogę, proszę o pomoc czy mogę sobie poradzić z tym sam czy muszę zanieść do serwisu bo el jest na gwarancji. i ile mniej więcej czasu telefony są w naprawie. proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2008, 20:09 przez nemoo, łącznie zmieniany 1 raz.

#246654  autor: kebulon
 19 sty 2008, 22:26
jeżeli masz gwarancje a z czego wyczytałem to tak to bez zastanowienia zanieś ją na naprawe :-) .
nemoo pisze:i ile mniej więcej czasu telefony są w naprawie
powinienieś dostać coś zastepczego ,a okres w jakim ma zostać zrobiona naprawa -nieograniczony ,średnio ok 15 dni :) pozdro

#246656  autor: Forest
 19 sty 2008, 22:33
Wyświetlacz miga bo E51 ma czujnik światła i w ciemniejszych pomieszczeniach wyświetlacz się ściemnia a w jaśniejszych pomieszczeniach wyświetlacz jest jaśniejsz. Nie jest to wadą. Natomiast jeśli Ci miga tak jak kineskop nagrany kamerą to coś jest rzeczywiście nie tak. Sformatuj telefon, a jak to nie pomoże to wymiana LCD.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#246658  autor: kebulon
 19 sty 2008, 22:42
Forest pisze:Wyświetlacz miga bo E51 ma czujnik światła i w ciemniejszych pomieszczeniach wyświetlacz się ściemnia a w jaśniejszych pomieszczeniach wyświetlacz jest jaśniejsz.
wiem że ma czujnik ale jak napisał nemoo
nemoo pisze:nią i nagle ekran zaczął migotać (tak jak migoce ekran monitora jak się patrz przez kamerę) i obraz ściemniał
to takie objawy nie są normalne i telefon podlega naprawie gwarancyjnej -jak napisałeś Forest zapewne coś z wyświetlaczem.Jak zrobią Ci telefon to napisz co było nie tak bo jestem ciekaw 8) pozdro