Poprawiłem test.Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy raz.Myślę że się spodoba.
Długo się zastanawiałem, jaki telefon kupić. Myślałem o Samsung i750, lecz był za drogi.
Drugim kandydatem był Sony Ericsson p990i, ale miał za mało multimediów.
Trzecim telefonem był Sony Ericsson K800i, którego nie wybrałem z wiadomych przyczyn.
Więc wybór padł na Nokię n73 ME , i właśnie ten telefon opiszę.
Telefon dotarł do mnie w bardzo eleganckim pudełku, w którym znalazło się:
-Kabel do transmisji danych
-Zestaw słuchawkowy stereo
-Pilot z wejściem mini-jack 3,5
-Ładowarka
-Płyta CD z oprogramowaniem PC Suite i płyta z softem do telefonu.
-Instrukcję obsługi
-Gwarancja i inne pierdoły.
-Karta Pamięci 2GB
Zabrakło paska na rękę i szmateczki do wyświetlacza, którzy inni dostali

.
Gdy wyjąłem telefon z pudełka, zobaczyłem wyświetlacz większy niż mi się wydawał.
Cały telefon jest trochę duży, ale w porównaniu z Necem e228 to jest maleństwo

Ogólnie telefon bardzo ładny.
Klapka aparatu trochę odstawała, ale nie jest to dla mnie problem.
Klawiatura na początku sprawiała problemy, teraz jest dla mnie szybka i wygodna.
Dżojstik jest troczę luźny, sprawia wrażenie jakby miał się złamać, mimo tego jest wygodny.
Wejście na kartę pamięci nie jest złe. Niektórzy piszą ze wydaje się jakby się miało wyłamać, ja jednak takiego zachowania nie zaobserwowałem.
Po włączeniu niebyło żadnych sensownych dzwonków ani filmików. Szkoda ponieważ akurat niemiałem dostępu do komputera i dopiera później mogłem go przetestować.
Wyświetlacz jest bardzo dobry. Jasny i wyrazisty. Nie widać pikseli
U góry telefonu jest niebieska dioda, która bróg gdy telefon jest w stanie gotowości, oraz czujnik światła regulujący podświetlenie klawiszy.
Bateria jest w miarę mocna. Trzyma około 3 dni.
Aparat:
Aparat zdjęcie robi bardzo dobrze, jednak przed zrobieniem zdjęcia są widoczna niebieskie plami.
Funkcji aparatu jest pełno.
Lampa błyskowa jest bardzo jasna, tylko szkoda że nie może świecić cały czas
Jest jednak aplikacja która to umożliwia, ale wtedy lampa nieświecki już tak mocno.
Przednia kamerka nie nadaje się do niczego :/ . Zdjęcia są całe w niebieskich plamkach.
Filmy można nagrywać do jednej godziny, w rozdzielczości 352 x 288 i formacie mp4.
Zdjęcie wykonane przednią kamerą:
Zdjęcia wykonane kamerą główną:
Muzyka:
Muzyka z głośników jest bardzo głośna, jednak po kilku dniach telefon zaczął trochę „charczeć”. Dolny głośnik gra nieco ciszej niż górny, ale razem dają powalający efekt mniemający basu :/.
Oryginalne słuchawki są wygodne i jakość dźwięku jest dobra. Mogłyby być jednak trochę głośniejsze, ale jak się podłączy np „Koss Spark Plug” to jest już dobrze.
System:
Symbian chodzi jak marzenie, dopóki się nie napakuje za dużo aplikacji

Ogólnie nie zdarzyło mu się tak zawiesić, abym musiał wyjmować baterię.
Jest bardzo dużo możliwości rozbudowy systemu.
W oryginalnym zestawieniu dyktafon może nagrywać maksymalnie 1 minutę.
To trochę za mało jak na telefon tej klasy.
Trochę kłopotu sprawiają motywy, bowiem nie idzie ich odinstalować. Do tego jak się instaluje nowe, te stare znikają. To jest poważna wada, ponieważ mam teraz o 200mb mniej.
Wbudowany odtwarzacz wideo spełnia swoje zadanie. Można oglądać filmy na pełnym ekranie i przewijać.
Połączenie z komputerem nie wymaga żadnych sterowników.
Wystarczy połączyć obydwa urządzenia kablem, i wybrać w telefonie „Pamięć Masowa”.
Podsumowanie:
Jest parę niedociągnięć, mimo tego telefon jest bardzo dobry, wart swojej ceny.
Każdemu kogo spotkam się podoba.
Bardzo go polecam.
Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z