• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #228926  autor: bufu
 23 paź 2007, 13:36
Witam.
Telefonik kupiony w Anglii w sieci O2, oryginalnie bez simlocka, naturalnie z angielskim menu. Nie wgrywałem polskiego menu. Obecnie jestem użytkownikiem
Simplusa (karta sim mega3). Mój problem to niemożliwość połączenia się i przeglądania stron za pomocą WAP. Wyskakuje komunikat: "Packet data: Packet Data not available. Check network services."
Oczywiście wszystkie ustawienia WAP/GPRS, INT/GPRS pobierałem i zapisywałem z automatycznego konfiguratora ustawień dostępnego na stronach plus.pl oraz na stronach nokia.pl Dodatkowo byłem w salonie Plusa, ale pracownik nie był w stanie mi pomóc. Po raz n-ty sprawdzał i dla pewności sam wprowadzał ustawienia, ale dalej ten sam komunikat.
Jest ktoś w stanie pomóc mi ?
Pozdrawiam.

#229017  autor: Kaczy
 23 paź 2007, 19:14
Wpisz kod *101*11*02# i napisz co się wyświetliło?

...::: Made for loneliness :::...

#229054  autor: bufu
 23 paź 2007, 20:47
Dzięki wielkie! Działa! Szkoda, że w salonie PLUSA nie uzyskałem, jak widać chyba banalnego rozwiązania, które powinno być chyba na samym początku zrealizowane, a potem cała zabawa z ustawieniami.
Tylko nie wiem czemu pobiera mi kasę za korzystanie z tego serwisu wap.plus.pl, który miał być bezpłatny.

#229081  autor: Kaczy
 23 paź 2007, 21:40
bufu pisze:Dzięki wielkie! Działa! Szkoda, że w salonie PLUSA nie uzyskałem, jak widać chyba banalnego rozwiązania, które powinno być chyba na samym początku zrealizowane, a potem cała zabawa z ustawieniami.
Widocznie trafiłeś do złego salonu :) U mnie to podstawa, że wpisuje kod i patrzę co sie dziej e :P
bufu pisze:Tylko nie wiem czemu pobiera mi kasę za korzystanie z tego serwisu wap.plus.pl, który miał być bezpłatny.
Wg regulaminu bezpłatne korzystanie z serwisu następuje gdy łączysz sie przez następujące APNy: < wap.plusgsm.pl >, < video.plusgsm.pl >.

Na pewno używasz któregoś z nich, czy może łączysz się przez APN internet? :)

...::: Made for loneliness :::...

#229106  autor: bufu
 23 paź 2007, 22:20
Cała sytuacja wynikła z tego, że na początku pobralo mi pare groszy opłaty :-) jak się łączyłem przez APN <wap.plusgsm.pl> (może była to opłata za aktywacje tej usługi, teraz już never mind :P ) i zacząłem kombinować z tym APN internet :P
Teraz z powrotem wróciłem do APN <wap.plusgsm.pl> i już nie pobiera żadnych opłat. Także wszystko już jest w jak najlepszym porządku!
Dzięki wielkie raz jeszcze za pomoc, pozdrawiam, Marcin.