• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #209999  autor: lennox2
 06 sie 2007, 22:37
Witam. Robiłem sobie kilka dni temu format telefonu oraz karty pamięci i wszystko byłoby OK, bo wywaliło mi wszystkie śmieci, ale... zniknął mi F-secure, oryginalnie zainstalowany przez Nokię! Chociaż właściwie nie zniknął, bo w managerze aplikacji nadal jest widoczny jako "zainstalowany"... tyle tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć tej aplikacji, żeby ją uruchomić i np. przeskanować system. Co za cholera?! X-plorer nigdzie nie wykrywa tej aplikacji!

Co zrobić?! :szok:

Odi profanum vulqus et arceo

#210034  autor: Klusek
 07 sie 2007, 01:12
lennox2 pisze:Robiłem sobie kilka dni temu format telefonu oraz karty pamięci
No i to wszytko wyjaśnia. Po prostu aplikacja była zainstalowana na karcie pamięci lub w pamięci telefonu a podczas formatu zwyczajnie została skasowana jak wszystko inne :) A to, że jest widoczna w menadżerze aplikacji to właśnie przez to, że została wykasowana a nie odinstalowana, podczas odinstalowania wpis ten został by usunięty z listy zainstalowanych aplikacji.

Obrazek
Obrazek

#210049  autor: lennox2
 07 sie 2007, 09:55
No dobrze, ale manager aplikacji pokazuje mi, że ma ona ponad 500 kb, więc to by sugerowało, że jednak gdzieś ona jest.... Czy się mylę?

#210273  autor: Klusek
 07 sie 2007, 21:59
Mylisz się, po prostu pozostał tylko wpis po niej i informacje na jej temat.

Obrazek
Obrazek

#210285  autor: ywis
 07 sie 2007, 22:23
Klusek pisze:Mylisz się, po prostu pozostał tylko wpis po niej i informacje na jej temat.
A jak proponujesz się pozbyć tego wpisu? Bo ja miałem zainstalowane oryginalnie kilka programów na karcie pamięci jak zakupiłem E61 w Plusie i również po formacie karty pamięci zostały tylko wpisy w rejestrze i widzi jako zainstalowane aplikacje... jak można się tego pozbyć? Wiesz może?

Jeśli chodzi zaś o odinstalowanie, to niestety, odinstalowałem tematy i w rejestrze mi pokazuje "usunięte", a niestety nie wymazalo mi tego tak aby tam nie było żadnego wpisu.

#210292  autor: Klusek
 07 sie 2007, 22:35
Będę mówił na przykładzie mojej N70. Trzeba by chyba wyedytować i pousuwać niepotrzebne pliki z pliku "install.log" znajdującego się w C:\System\Install\ i/lub pousuwać z tego katologu pliki aplikacji których już w telefonie nie ma.

Obrazek
Obrazek

#210293  autor: ywis
 07 sie 2007, 22:37
Klusek pisze:Trzeba by chyba wyedytować i pousuwać niepotrzebne pliki z pliku "install.log" znajdującego się w C:\System\Install\ i/lub pousuwać z tego katologu pliki aplikacji których już w telefonie nie ma.
Niestety, ale w w S60v3 nie ma pliku "install.log", to raz, a po drugie powiem na swoim przykładzie, mam Active File 1.17 i niestety, ale nie znalazłem nigdzie moich aplikacji poprzez ten program, tak samo tego pliku co podajesz... ;)

#210294  autor: Klusek
 07 sie 2007, 22:40
Dlatego napisałem, że podaje na przykładzie mojej N70, bo nie wiedziałem czy ten sposób zadziała na v3, jak widać niestety nie działa :( Innego pomysłu niestety nie mam.

Obrazek
Obrazek

#210295  autor: ywis
 07 sie 2007, 22:47
No ale nie wiem, sądzę że to co było na karcie i czego już nie ma i zrobi się format, to rejestr cały powinien zostać skasowany, ponieważ nic automatycznie się już nie instaluje ze względu na to iż na karcie pamięci na której zawarty był program, to go nie ma.

#210573  autor: esox
 08 sie 2007, 20:25
lennox2 pisze:Witam. Robiłem sobie kilka dni temu format telefonu oraz karty pamięci i wszystko byłoby OK, bo wywaliło mi wszystkie śmieci, ale... zniknął mi F-secure, oryginalnie zainstalowany przez Nokię!
proszę bardzo tu masz wszystko co NOKIA orginalnie instaluje w N73 :-)

http://europe.nokia.com/A4162158

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#219927  autor: lennox2
 09 wrz 2007, 12:01
esox pisze:
lennox2 pisze:Witam. Robiłem sobie kilka dni temu format telefonu oraz karty pamięci i wszystko byłoby OK, bo wywaliło mi wszystkie śmieci, ale... zniknął mi F-secure, oryginalnie zainstalowany przez Nokię!
proszę bardzo tu masz wszystko co NOKIA orginalnie instaluje w N73 :-)

http://europe.nokia.com/A4162158
Dzięki Ci Przyjacielu :D . Czy mam rozumieć, że mogę z podanego linka ściągnąć sobie F-secure w wersji trial?

#220144  autor: Prometo
 09 wrz 2007, 23:19
lennox2 pisze:Czy mam rozumieć, że mogę z podanego linka ściągnąć sobie F-secure w wersji trial?
Z tej strony możesz sobie ściągnąć ten program antywirusowy :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#220301  autor: lennox2
 10 wrz 2007, 22:02
Prometo pisze:
lennox2 pisze:Czy mam rozumieć, że mogę z podanego linka ściągnąć sobie F-secure w wersji trial?
Z tej strony możesz sobie ściągnąć ten program antywirusowy :wink:

Dziękuję Przyjacielu! Ale który z nich mam zainstalować:

F-Secure Internet Security 2007
fsis2007.exe (65 mb)
F-Secure Anti-Virus Client Security
fsavcs.exe (42 mb)
F-Secure Policy Manager
fspm.zip (71 mb)

#220304  autor: Prometo
 10 wrz 2007, 22:15
lennox2, F-Secure Mobile Security. W tym linku, który Ci podałem strona otwiera się właśnie na F-Secure Mobile Security. Wystarczy kliknąć TO a następnie wersje testowe.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl