• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #208981  autor: ywis
 02 sie 2007, 23:00
Witam!

Dzisiaj chciałem zobaczyć, czy bez problemu będę mógł połączyć się przez WLAN z otwartą siecią jaka jest u mnie na mieście, jest ich ze trzy, wszystkie są otwarte i aktywne, ale niestety z żadną się nie chce połączyć.

Podczas łączenia wybieram "wyszukaj sieci WLAN", znajduje mi dostępne sieci otwarte oczywiście, wybieram tą na której najlepszy zasięg i po chwili łączenia występuje mi komunikat iż nie wykryto sieci WLAN, dlaczego skoro jest w zasięgu i do tego sieć jest otwarta :roll:

Czekam na Wasze odpowiedzi, bo zastanawia mnie ta sytuacja.

#209262  autor: gm
 03 sie 2007, 21:07
Musisz wejsc w ŁĄCZA, MENADŻER POŁ. i DOST.WLAN-y, znaleźć ten punkt i wpisać go do punktów dostępu. Jak będziesz szukał strony na przeglądarce to wtedy z listy dostępnych połączeń wybrać ten darmowy punkt dostępu, który wcześniej znalazłeś.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#209267  autor: ywis
 03 sie 2007, 21:09
gm, wszystko to wiem i wszystko tak robiłem, ale niestety nie chce połączyć mnie z tymi otwartymi WLAN-ami, nie wiem dlaczego, wyskakuje mi taki komunikat mniej więcej jak napisałem w poście na samej górze.

#209276  autor: gm
 03 sie 2007, 21:20
Jak znajdziesz ten punkt dostępu to poobserwuj chwilę jego sygnał, bo jak wcześniej Ci napisałem w innym temacie, telefon e61 ma mało stabilny WLAN.

#209281  autor: JacekS
 03 sie 2007, 21:42
gm pisze:Jak znajdziesz ten punkt dostępu to poobserwuj chwilę jego sygnał, bo jak wcześniej Ci napisałem w innym temacie, telefon e61 ma mało stabilny WLAN.
Ja korzystam bez problemu z sieci wlan na codzien, podobnie np. na lotnisku nie mialem problemow z korzystania z internetu za posrednictwem wlan. Moze jest cos nie tak z twoim egzemplarzem telefonu

#209284  autor: ywis
 03 sie 2007, 21:48
jacenty1812 pisze:Moze jest cos nie tak z twoim egzemplarzem telefonu
E, nie tylko ja mam taki problem, bo również takie same problemy mają inni, ponieważ śledziłem też temat na innym forum. A może trzeba jakoś dokładniej ustawić wyszukiwane hot-spoty?

#209289  autor: gm
 03 sie 2007, 21:56
Dodam, że w domu potrafi zgubić sieć. Wprawdzie nie siedzę w tym samym pomieszczeniu, ale obok i nie powinno być takich problemów.