• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #175921  autor: vestige
 20 kwie 2007, 22:27
Mam N70 w simpus. oczywiście konfigurowałem wszystko zgodnie z zaleceniami.. najpierw automatycznie poprzez smsa....(co nic nie dało) potem próbowałem ręcznie... Kombinowałem juz pare godzin i nic... Poprostu wysyłam MMS i nic... jedyne co sie dzieje to napis w stylu (zaplanowano ponowne wysyłąnie na za 10 minu później) i tyle... Tyle kasy za fona i nawet mmsa nie można wysłać... Co za shitttt....

Jesli komus działa wysyłanie MMSów w simplusie w jakiejś nokii z symbianem to prosiłbym bardzo o wskazówki....

tak jak pisałem wcześniej najpierw konfigurowałem automatycznie przez smsa potem ręcznie w ten sposób :
np. ustawienia MMS)
• Nazwa ustawień wpisujemy: Plus MMS
• Strona główna wpisujemy http://
mms.plusgsm.pl:8002
• Proxy wybieramy włącz
• Proxy podstawowe wpisujemy 212.002.096.016
• Port potwierdzamy 8080
• Proxy drugorzędne pozostawiamy puste
• Podstawowy adres DNS pozostawiamy puste
• Drugorzędny adres DNS pozostawiamy puste
• Nośnik danych potwierdzamy GPRS Ustawienia nośnika
• Punkt dostępu wpisujemy mms.plusgsm.pl
• Typ uwierzytelniania wybieramy normalne
• Nazwa użytkownika pozostawiamy puste
• Hasło pozostawiamy puste
• Aktywne ustawienia multimediów: Wybieramy profil Plus MMS

niestety bez skutów :(
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2007, 23:31 przez vestige, łącznie zmieniany 1 raz.

Osiągnąłeś życiowy sukces jeśli miesięcznie zarabiasz więcej kasy niż twoja kobieta jest w stanie wydać :)

#175935  autor: Kaczy
 20 kwie 2007, 22:54
Telefon na abonament czy kartę?
Jeśli karta to wpisz *101*11*02#. Ważna rzecz, czy to po wpisaniu tego kodu czy po odbiorze sms`ów trzeba koniecznie wyłączyć i włączyć telefon.

...::: Made for loneliness :::...

#176295  autor: Lesiu_gda
 21 kwie 2007, 22:03
Nie wiem jak sie to ma do simplusa, ale w orange i na abo i na karte mmsy z n70 leca bez bolu, takze problem tkwi raczej w simplusie niz w telefonie :P