• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #172242  autor: zabol05
 10 kwie 2007, 00:22
Witam wszystkich mam problemik z Moja Nokia 6630.Mianowicie,dzisiejszego pieknego poranka postanowiłem wgrac sobie nowy soft ktory jest na stronie noki za pomoca Nokia Software Updater.Operacja przebiegla pomyslnie telefon odpalił,ale zamiast polskiego jezyka ktory byl wczesniej mam do wyboru Angielski Niemiecki i Turecki(z tego ostatniego ciesze sie najbardziej).Problem w tym ze telefon przywiozlem sobie z Niemiec 2 lata temu i takie jezyki w tedy w nim byly wgrane po jakims czasie wgralem sobie polski jezyk u kolesia ktory juz jakis czas temu zwinal zagle.Dziwne tez jest to ze telefon odpala sie na motywie z Vodafone(w tym salonie kupilem go w niemczech) a nie na orginalnym nokii.Ktos cos z tego rozumie???Prosze o pomoc pozdro!!!
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 00:36 przez zabol05, łącznie zmieniany 1 raz.

#172291  autor: piotrz
 10 kwie 2007, 10:41
trzeba było poczytać. teraz chyba nic nie zrobisz, dopoki nie wyjdzie nowy soft.
naprawisz to zmieniając product code na polski. i wgrywając softa, ale to dopiero wtedy gdy wyjdzie nowszy soft :)
 #172295  autor: zabol05
 10 kwie 2007, 10:49
Czyli teraz nie moge wgrac tego samego softu bo mam najnowszy?

#172304  autor: Klusek
 10 kwie 2007, 11:14
Jeżeli nie mowszego softu w polskiej wersji a jest tylko w takiej samej wersji to też nie powinno być problemu, bo NSU pozwala a reinstalacje softu.

Obrazek
Obrazek

#172313  autor: zabol05
 10 kwie 2007, 11:27
tak dla pewnosci jesli wgram ten sam soft ktory obecnie mam w fonie to nic zlego nie powinno sie dziac?Jesll chodzi o sam PRODUCT CODE moge wpisac np z Nokia 6630 Music Edition czy tylko Nokia 6630 Standard Edition?Powiedzcie mi czy jesli wykonam to krok po kroku tak jak jest opisane to wszystko powinno grac bo jesli sa jakies watpliwosci to dam sobie spokoj i zostane przy algielskim jezyku.

#172329  autor: Klusek
 10 kwie 2007, 11:47
zabol05 pisze:tak dla pewnosci jesli wgram ten sam soft ktory obecnie mam w fonie to nic zlego nie powinno sie dziac?
Jeżeli wgrasz soft z takim samym numerem to nic się nie stanie, jeśli z numerem niższym uwalisz telefon.
zabol05 pisze:Jesll chodzi o sam PRODUCT CODE moge wpisac np z Nokia 6630 Music Edition czy tylko Nokia 6630 Standard Edition?
Możesz wpisać z ME oczywiście.
zabol05 pisze:Powiedzcie mi czy jesli wykonam to krok po kroku tak jak jest opisane to wszystko powinno grac bo jesli sa jakies watpliwosci to dam sobie spokoj i zostane przy algielskim jezyku.
Jeżeli będziesz wykonywał dokładnie wskazówki to nic złego nie ma prawa się stać. To tylko tak strasznie wygląda ;)

Obrazek
Obrazek

#172347  autor: zabol05
 10 kwie 2007, 12:03
Dzieki za dotychcasowa pomoc ale mam jeszcze jedna sprawa mnie martwi?Jak wpisze PRODUCT CODE z 6630 Music Edition to czy do tej wersji moze byc starszy lub inny soft nizeli ja ma w tej chwili w fonie bo to jest zwykla 6630 nie ME?

#172355  autor: Klusek
 10 kwie 2007, 12:07
zabol05 pisze:Dzieki za dotychcasowa pomoc ale mam jeszcze jedna sprawa mnie martwi?Jak wpisze PRODUCT CODE z 6630 Music Edition to czy do tej wersji moze byc starszy lub inny soft nizeli ja ma w tej chwili w fonie bo to jest zwykla 6630 nie ME?
Nie ważne czy wgrywasz soft z ME do zwykłej czy na odwrót soft ZAWSZE musi być wyższy lub musi mieć conajmniej taki sam numer jak soft w telefonie. NIGDY nie można wgrywać softu z niższym numerem, bo uwalimy telefon.

Obrazek
Obrazek

#172424  autor: zabol05
 10 kwie 2007, 13:05
Wszystko oszlo jak po masle!!!Wielkie dzieki za pomoc pozdro z Hindenburga