• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #148377  autor: Pawrzes
 01 lut 2007, 03:03
Na swojej 6630 mam tak, że gdy w tym modelu jest włożona karta pamięci to po włączeniu telefonu wyświetlana jest tylko pierwszą nazwa Cell Info która została odczytana ze stacji bazowej, gdy telefon zmieni zasięg na inne to cały czas jest ta nazwa i ani się nie zmienia na inną i ani nie znika... Gdy jest wyjęta karta - tego problemu nie ma, nazwa się zmienia bez problemu...

Czy jest to taka wada tego modelu czy jednak z moją słuchawka jest coś nie tak ? :|

Dodam że mam wersję softu 6.03.40 29-09-2006

Pozdrawiam

#148381  autor: art
 01 lut 2007, 06:17
Ja w takich sytuacjach ostatecznie polecam wizytę w salonie Nokii (oczywiście jeśli posiadasz gwarancję bo w przeciwnym wypadku usługa serwisowania jest płatna zapewne)... nie spotkałem się z problemem który opisujesz ale wydaje mi się że zmiana/odświerzenie softu w serwisie może być lekarstwem ... może znajdzie się na forum ktoś kto zajmie inne stanowisko w tej sprawie ale jeśli nie to polecam skorzystać z mojej rady... sam miałem różne dziwne problemy z telefonem a kupiłem nowiutki fabrycznie zapakowany (oczekuje się po takim że raczej nie będzie zawodził) i jedna wizyta w punkcie nokii, zmiana softu na najnowszy i wszystko gra...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#148495  autor: adiq1033
 01 lut 2007, 11:55
Pawrzes, próbowałes naprawić problem resetem telefonu kodem ?
Pawrzes pisze:Gdy jest wyjęta karta - tego problemu nie ma, nazwa się zmienia bez problemu...
Może na karcie jest jakiś "syf" który spowodował problem. Jezeli mozesz sformatuj telefon i karte. Jeżeli to nie pomoze, to w domowym zaciszu spróbuj wgrać nowy soft ( Music Edition, o ile masz :-D ).

#148791  autor: Pawrzes
 01 lut 2007, 23:53
Dziękuję za pomoc - wszystko już działa w jak należy :) Wsześniejszy format telefonu nic nie dał ale format karty pamięci już tak. Rzeczywiście może był tam jakiś ukryty "syf" bo zainstalowałem wszystkie aplikacje a nawet więcej i jedank teraz wszystko jest w porządku :)
Wgrywać softu nie mogę bo telefon jest jeszcze na gwarancji.

Pozdrawiam

#148862  autor: piotrz
 02 lut 2007, 10:59
Pawrzes pisze:Wgrywać softu nie mogę bo telefon jest jeszcze na gwarancji
wgranie softu przez NSU nie powoduje ytraty gwarancji. Co innego zmiana Product Code :D
Ostatnio zmieniony 02 lut 2007, 12:50 przez piotrz, łącznie zmieniany 2 razy.

#148891  autor: Pawrzes
 02 lut 2007, 12:18
piotrz, ale chyba przez NSU nie wgram softu, mogę go tylko zaktualizować (w tej chwili nie ma dostępnej nowszej wersji niż ta którą mam w 6630)

Pozdrawiam