• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #137849  autor: lennox2
 31 gru 2006, 10:41
Witam. Od dłuższego czasu śni mi się po nocach N73 lub ew. N6288 (m.in. ze względu na duży wyświetlacz, aparat foto, odtwarzacz muzyki i możliwości, jakie opisał nasz szacowny kolega w swoim teście, za które Wielkie Brawa dla Niego!), ale chciałbym wiedzeć, czy posiada on funkcje, do jakich bardzo przywyczaiłem się w mojej 6230i:

- kalendarz. Czy N73 daje możliwośc wpisania w kalendarz notatki o urodzinach lub innych datach "rocznicowych" tak, aby określonego dnia telefon przypomniał, że dziś nie tylko są urodziny kogoś nam bliskiego, ale dodatkowo podał, że są to już 40 urodziny. Pytam o to dlatego, że np. wyczytałem w teście N70 (dla którego 6230i miałą być ponoć pierwowzorem?), że testujący ten telefon skarżył się właśnie na brak takiej możliwości, czyli że owszem, kalendarz przypomnie danego dnia o czymś tam, ale nie ma w nim opcji "urodziny", tak więc wraz z alarmem nie dowiemy się, że 05 grudnia br. mija 215 rocznica smierci Mozarta...

- tapety. W ustawieniach N6230i, kiedy wejdziemy w ustawienia wyświetlacza a później tapety, jest możliwośc wyboru "zest. slajdów", czyli wszystkie zdjęcia i grafiki, jakie wcześniej wrzuciliśmy do wybranego folderu, będą naprzemiennie wyświetlały się w naszym telefonie jako tapeta, dzięki czemu za każdym razem, kiedy patrzymy na wyświetlacz naszego telefonu, widzimy inną fotkę. Czy N73 również ma taką możliwość? Bo - znowu opierając się na wspomnianym już teście N70 - okazuje się, że opcja taka nie jest wcale standardem i bardziej zaawansowane telefony tego producenta (vide N70!) nie pozwala na naprzemienne wyświetlanie slajdów na ekraniku telefonu.

- dźwięki -.
1/ Czy istnieje możliwośc zastąpienia standardowo oferowanych przez producenta dzwonków tymi, które sami sobie wgramy do telefonu albo na kartę pamięci? Chodzi mi o to, czy mogę wykorzystać własne pliki muzyczne (ac3, AAC, itp) jako dzwonki lub sygnał sam?
2/ czy można przypisać konkretny dźwięk do danej osoby, lub przynajmniej grupy osób?

- portfel - Czy w N73 jest tzw. portfel chroniony hasłem? Chodzi mi o to, że w Organizerze mojej 6230i jest folder "portfel", w którym przechowuję różne tam pierdołki jak piny, hasła, nr. kont, pesele, NIP-y i regony, które wolałbym, aby nie dostały się w przypadku utraty telefonu (tfu!, tfu!, tfu! na psa urok!) w niepowołane ręce. No więc w moim obecnym telefonie żeby wejśc do portfela, trzeba wstukać określone hasło, bez którego telefon nie wpuści do zawartości tego folderu. Mój wymarzony aparat ma takie udogodnienie?

Uff, to chyba już wszystkie nękające mnie wątpliwości co do sensowności wymiany mojej nokii na N73 lub 6288. Jeżeli ktoś z Was zna odpowiedź na moje pytania, będę Bardzo wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam.

Odi profanum vulqus et arceo

#137987  autor: dechomenon
 31 gru 2006, 18:16
jeśli chodzi o dzwonki to na pewno mozesz je użytkowac tak jak napisałeś tylko w niektórych fw gdy przypisałeś dzwonek mp3 i ta osoba dzwoniłą do ciebie telefon potrafił się resetowac, ale zmiana softu eliminuje tego zonka...a co do kalendarza, tez mam takie wątpliwośc, ale pragnę nadmienic, ze symbian na wszystko znajdzie odpowiedź! sam chce kupic tą nokię N73,a o reszcze niestety nie wiem. bo jescze nie mam tej słuchawki!

#137992  autor: piotrz
 31 gru 2006, 19:01
Co do tapet- nie ma możliwości z tego co wiem
Dzwięki- tak możez wszystko zrobić o co pytałeś

#138718  autor: Michalg
 03 sty 2007, 13:43
Jeśłi chodzi o portfel to ma takie udogodnienie które sobie możesz wgrać (program jest na mojej www) i jest to tak jak mówisz.

...

#139646  autor: lennox2
 06 sty 2007, 23:26
Twój test N73 jest zaje...sty!!!! Naprawdę sporo się napracowałeś i wykonałeś kawał dobrej, profesjonalnej roboty! Nokia powinna za to, co zrobiłeś, wyposażać Cię dozywotnio w swoje najnowsze wynalazki. Czy mógłbyś sprawdzić, czy dyktafon w Twoim telefonie pozwala na dowolnie długi zapis np. rozmowy, czy (np. jak w N70) jest ograniczony do 1 minuty?

PS. po kliknięciu na jakikolwie podany w teście przez Ciebie link do "programów do ściągnięcia", wyświetla mi się coś takiego:

* Home
* News
* Premium zone
o Premium-zone Login
o Forgot your password?
o Join PREMIUM
* Free zone
o Collector's Zone Login
o Create your own RapidShare folders
* Banners you can use
* Frequently Asked Questions
* Rapid Tools
o Rapid Uploader
o Link Checker
* Support
* Imprint

The future of 1-Click Webhosting

You want to download a file. Please scroll down to proceed.
We host your files for free! Click here to upload files.
Upload-Limit: Unlimited! (Max. 100 MB per file! Split-Archives allowed!)
Download-Limit: Unlimited! (Some files have 100.000 Downloads!)

The RapidShare AG has taken the goal to set a new standard in webhosting, to better serve the needs of the community. A nearly endless scalable system has been designed with more than 1000 Terabytes of space and 80 Gigabit/s of internet-bandwidth. To perfect the system, we are right now setting up an office with more than 800m², where many supporters will help you to solve your problems, even by telephone in multiple languages. We hope to give you what you wish: More support, more space, more speed and more transparency.

You want to download the file http://rapidshare.com/files/7180524/bes ... 3.Com_.rar
Feature-Overview Premium Free
Download-Limit No limits¹ Limited
Max. parallel downloads Unlimited 1
Use RapidUploader to upload files
Support for Download-Accelerators No
Resume aborted downloads No
Downloads start without delays No
Extra slots, if the servers are full No
RapidShare Direct-Downloads No
When are YOUR files deleted? Never!² 45 days without download
Select your download:
© 2006 by RapidShare AG | ALL RIGHTS RESERVED

O co tutaj chodzi?

Odi profanum vulqus et arceo

#139751  autor: Michalg
 07 sty 2007, 12:06
Jest taki program do nagrywania rozmów ile chcesz (ograniczenie objętościa karty) bo oryginalnie możesz tylko 1 min ale nie weim czy tu mozna podawać link więc napisz na gg do mnie 8684044 ;)

...

#139764  autor: dechomenon
 07 sty 2007, 12:24
wszystko o symbianowca znajdziesz na symbianos

[ Dodano: 2007-01-07, 12:24 ]
wszystko o symbianowcach znajdziesz na symbianos