• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #116916  autor: szczeka
 25 paź 2006, 15:35
Witam, mam ogromny problem :( kolejny, mimo iz telefon mam od wczoraj... wczoraj bylo wszystko OK, smigal, az milo, a dzis siedze, patrze - nagle pojawil sie napis NOKIA i sam sie telefon zresetowal i po tym zjawisku w menu i na pulpicie telefon wariuje, obraz skacze! :( Co jest grane? To moj pierwszy telefon z symbianem, nie jestem obeznany jeszcze w tych sprawach... moze jakas aplikacja jest w tle otwarta, o ktorej nie wiem, choc bralem przy uzyciu programu 'Zamknij wszytskie aplikacje', resetowalem telefon i nic. :( Co moze byc nie tak?
Formatowalem karte pamieci, bo myslalem, ze to cos da, wyskoczylo 'formatowanie zakonczone' czy cos takiego, ale to, co bylo na MMC jest wciaz i to nic nie dalo. A jak sformatowac telefon (nie karte pamieci) ?? Cos kiedys slyszalem o kodzie, ktory dziala w SX1, nalezalo go wstukac przy wylaczonym telefonie i cos tam sie robilo, nie wiem dokladnie o co chodzi - moze to cos da? W sumie to b.podobne telefony, ma ktos ten kod? :(

#116919  autor: JacekS
 25 paź 2006, 15:43
Mialem podobny problem w mojej nokii 6260 i jak dzwoniłem do serwisu to powiedzieli że jest to wina softu, i jedynie pomoże wgranie go od nowa koszt 50 zł w serwisie nokii

#116953  autor: szczeka
 25 paź 2006, 16:30
dzieki za odpowiedz. jak sam nic nie wykombinuje, a nie zapowiada sie (wstukalem kod *#7370#, ale to tylko pogorszylo, bo mi sie straszny balagan w menu zrobil, wr) echh :( juz mnie szlag trafia, kolejny telefon, z ktorym jest cos nie tak..

#116964  autor: JacekS
 25 paź 2006, 17:05
Zanieś do autoryzowanego serwisu, naprawia ci porządznie i bedziesz miał z głowy wszelkie problemy a jak dobrze trafisz to ci go jeszcze wyczyszczą

#117007  autor: szczeka
 25 paź 2006, 18:29
telefon byl w polowie naladowany, wczoraj go ladowalem cala noc i teraz sadze, ze to bylo przez 'przeladowanie' :) doladowalem go jakas godzine temu i podczas ladowania wszystko bylo OK, teraz tez jest. mam nadzieje, ze tak juz zostanie.