• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #108601  autor: v123v
 24 wrz 2006, 22:15
1.)
Jak w temacie, w jaki sposób wstawić nr telefonu z kontkatów do smsa, nie chodzi mi o wysłanie wizytówki, tylko o to abym mógł wstawić tam nr telefonu z kontaktów do danej osoby, i żebym potem dalej mógł pisac w tym smsie, poniewarz jak wstawie wizytówke to juz nie moge nic dodać "od siebie" w smsie.
2.)
Ostatnio miałem Nokie 6680, i wsadziłem od niej karte pamięci do mojej 6630 i w mojej 6630 utworzyły sie 2 nowe foldery: Images i Office, niestety zauważyłem to dopiero po sprzedaniu 6680.
I teraz mam taki problem, że nie moge skasować tych folderów, jak daje usun to cofa mnie do pulpitu.
Może da się przez FExplorer, przez kabel próbowałem ale nie da rady chyba.
Dodam, że te 2 foldery są w Menu głownyw telefonu.
Pozdro.

#108675  autor: adiq1033
 25 wrz 2006, 08:49
Jeżeli korzystasz z programu NaSMS,robisz to tak:
Otwierasz program-->Opcje-->Add Phone number-->wpisujesz numer i klikasz na OK.
(wystarsczy znać trochę angielski :mrgreen: ) Jeśli nie masz NaSMS to wgraj go jak najszybciej,ponieważ w tym standardowym programie do wysyłanie wiadomości możesz zastosować 160 znaków,kiedy nie urzywasz polskich znaków,np. ą,ę,ź.Gdy zastosujesz taki znak,długość SMSa skraca się do 60 znaków.W programie NaSMS możesz pisac ile wlezie polskich znaków,a długoś SMSa nie zmniejsza się,nadal pozostaje 160 znaków.

A z tymi folderami spróbuj następująco:
Wejdź do FExplorer,pamięc telefonu (czyli C:) i tam poszukaj tego folderu,kiedy go znajdziesz,usuń go.
 #108714  autor: piotrz
 25 wrz 2006, 13:49
v123v pisze:1.)
Jak w temacie, w jaki sposób wstawić nr telefonu z kontkatów do smsa, nie chodzi mi o wysłanie wizytówki, tylko o to abym mógł wstawić tam nr telefonu z kontaktów do danej osoby, i żebym potem dalej mógł pisac w tym smsie, poniewarz jak wstawie wizytówke to juz nie moge nic dodać "od siebie" w smsie.
2.)
Ostatnio miałem Nokie 6680, i wsadziłem od niej karte pamięci do mojej 6630 i w mojej 6630 utworzyły sie 2 nowe foldery: Images i Office, niestety zauważyłem to dopiero po sprzedaniu 6680.
I teraz mam taki problem, że nie moge skasować tych folderów, jak daje usun to cofa mnie do pulpitu.
Może da się przez FExplorer, przez kabel próbowałem ale nie da rady chyba.
Dodam, że te 2 foldery są w Menu głownyw telefonu.
Pozdro.
1. gdy jesteś w "kontaktach" wchodzisz w ten kontakt, któy chcesz wstawić do smsa i klikasz go, by edytować. w oknie edycji zaznaczasz za pomocą przycisku z ołówkiem (trzymasz go podczas zaznaczania) i joistickiem w prawo ten nume i na końcu naciskasz kopiuj.
Wchodzisz w wiadomości i nowa wiadomości. W oknie naciskasz ołówek (i trzymsz) i siępojawi opcja "wklej". I w ten sposób wstawiłeś numer do wiadomości.

2.A naciskałeś "c", czy opcje-usuń? jeśli to rugie, to naciśnij "c". Jeśli nie pomoże to spróbuj przez fexplorer . Na pewno się uda.
 #109021  autor: v123v
 25 wrz 2006, 23:02
Z wstawianiem nr do smsa, sobie poradziłem, sposobem piotrz'a.
Ale jak folderów nie mogłem usunąc tak nie usunąłem, próbowalem przez FExplorer ale tych folderów nie ma nigdzie.
Jakis inny sposób?

[ Dodano: 2006-09-25, 23:04 ]
adiq1033 pisze:ponieważ w tym standardowym programie do wysyłanie wiadomości możesz zastosować 160 znaków,kiedy nie urzywasz polskich znaków,np. ą,ę,ź.Gdy zastosujesz taki znak,długość SMSa skraca się do 60 znaków
Wiedziałem o tym więc nie zabłysnełes :/

#109113  autor: adiq1033
 26 wrz 2006, 11:26
Wiedziałem o tym więc nie zabłysnełes :/
Skoro wiedziałeś,to czemu nie uzywasz tego programu ? Przecież jest znacznie lepszy,niż ten standardowy,do wysyłania SMSów :roll:
Ale jak folderów nie mogłem usunąc tak nie usunąłem, próbowalem przez FExplorer ale tych folderów nie ma nigdzie.
A sprawdzałeś przez FExplorer,czy nie ma ich na karcie( dysk E: ) ?
No to może sformatuj kartę? Robisz to w następujący sposób:
Menu-->Narzędzia-->Pamięć-->Opcje-->Sformatuj kartę pamięci.

Innym rozwiązaniem może być format telefonu,ale narazie sprawdź,czy sformatowanie karty pomoże.Aby sformatować telefon(pamięć C: ) postępuj według instrukcji:
Naładuj baterie do pełna(powinna byc załadowana w 75%,ale lepiej nie ryzykować i naładować ją do pełna)-->wyłącz telefon-->wyciągnij kartę pamięci-->przy wyłączonym telefonie wciskasz naraz: Zielona słuchawka + Gwiazdka(*) + trzy(3) + przycisk włącz/wyłącz.

To powinno załatwić sprawę 8)

#109167  autor: piotrz
 26 wrz 2006, 16:48
adiq1033 pisze: Innym rozwiązaniem może być format telefonu,ale narazie sprawdź,czy sformatowanie karty pomoże.Aby sformatować telefon(pamięć C: ) postępuj według instrukcji:
Naładuj baterie do pełna(powinna byc załadowana w 75%,ale lepiej nie ryzykować i naładować ją do pełna)-->wyłącz telefon-->wyciągnij kartę pamięci-->przy wyłączonym telefonie wciskasz naraz: Zielona słuchawka + Gwiazdka(*) + trzy(3) + przycisk włącz/wyłącz.

To powinno załatwić sprawę 8)
Wg mnie nie ma sensu robić formata (i tracić wszystko co masz w telefonie ) dla dwóch głupich folderów.No Ale jak chcesz.

#109312  autor: v123v
 26 wrz 2006, 23:08
Dobra, w FExlplorer na karcie też nie ma tych folderów, jutro spróbuje zrobić formata karty, bo dzisiaj nie chce mi sie wszystkiego na kompa kopiować.
Napisze czy pomogło.

[ Dodano: 2006-09-26, 23:10 ]
[ciach]

Od moda: A warna chcesz?? :evil: Nie wiesz, że na forum się nie prosi o pirackie programy?? Masz szczęście że to twój pierwszy wybryk. Następnym razem będzie warn.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, 13:53 przez v123v, łącznie zmieniany 1 raz.

#109397  autor: adiq1033
 27 wrz 2006, 12:56
v123v wysłałem.Musisz go teraz rozpakować,a nastepnie wgrać na telefon.
Wg mnie nie ma sensu robić formata (i tracić wszystko co masz w telefonie ) dla dwóch głupich folderów.No Ale jak chcesz.
Mi takie foldery osobiście nie przeszkadzają.Wgrałem sobie menu START(znane nam z systemu WindowsMobile) do telefonu n6630.Wszystkie programy,z których najczęściej korzystam zamiesciłem w tym skrócie,np.Bluetooth,NaSMS,MMSit,Restart,Zablokuj klawiaturę.

[też ciach]

Pozdrawiam,adiq1033.

Tak samo jak wyżej :evil: Następnym razem będzie warn :evil:
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, 13:55 przez adiq1033, łącznie zmieniany 1 raz.

#111487  autor: Paczka
 05 paź 2006, 11:10
Witam, czy jest odpowiednik naSMS dla nokii e50?

N70 :D