• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #108850  autor: Baronik
 25 wrz 2006, 18:19
Nie wiem, czy wybrałem dobry dział, więc jak jest nie tak, to prosiłbym moderatora o przeniesienie.
Bawiłem się tym programikiem na Nokii E60 (wersja SmartMovie 3.52) i niestety nie mogę go zmusić do odczytania filmów z innego katalogu - ma on w sobie jakieś dwa, przykładowe filmiki, które są jakby w niego wbudowane, ale nie umiem tak zainstalować programu, żeby widział film w galerii. Czy ktoś wie jak to zrobić - zależy mi, żeby móc oglądać filmy z napisami.
Pozdrowienia, Jacek Pietruszczak

#108873  autor: wendzior
 25 wrz 2006, 19:12
a te filmy masz skownwertowane (te co chcesz wgrac)
i czy wbudowane filmy Ci odtwarza? (bo to mzoe byc wina braku kodekow)

#108885  autor: piotrz
 25 wrz 2006, 19:21
też kiedyś miałem, ale okazało się, że to nie były pliki avi :oops:
Więc lepiej sprawdź, czy to czasem nie jest 3gp.

#108909  autor: Baronik
 25 wrz 2006, 19:45
TO SA 3GP, BO KONWERTUJE JE XILISOFT AVI23GP CONVERTEREM. MOGE SPROBOWAC NA MP4 ZROBIC, TO MOZE BEDZIE DZIALAL. TE WBUDOWANE ODTWARZA, KODEKI SA, TYM BARDZIEJ, ZE WRAZ Z PROGRAMEM INSTALUJA SIE JAKIES KODEKI.
Pozdrowienia, Jacek Pietruszczak

#108916  autor: adiq1033
 25 wrz 2006, 19:58
SmartMovie nie odtwarza plików 3GP.Do tego służy RealPlayer,jednak filmy są gorszej jakości,niż te w formacie AVI.O ile dobrze pamiętam,SmartMovie nie odtwarza MP4,mogę się mylić,ponieważ moja przygoda z symbianem rozpoczeła się od wczoraj.Przy ściąganiu SM powinieneś mieć w folderze(po rozpakowaniu w WinRARze) jeszcze instalator Convertera SmartMovie,który konwertuje zwykłe filmy,na format AVI.

Filmy mozesz odpalać też wchodząc do FExplorer,dysk E:(czyli karta pamięci,bo tam powinieneś wrzucać wszystkie filmy,przez wgrywanie ich na główną pamięć C: spowalniasz tylko proces działania telefonu),videos i tu powinny się wyświetlić wszystkie filmy,oczywiście jeśli je tam wgrałeś :P